Oy pusulasında mühür olmalı mı, oy pusulasının arkasında mühür olur mu?
Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar (bugün) sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanımı saat 17.00'de bitecek. Sandıkların kapanmasıyla Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın il il oy oranları ve Cumhurbaşkanı seçimi sonucu için oy sayımı başlayacak. Oy kullanımını henüz gerçekleştiremeyenler oy pusulası için araştırmalarını yoğunlaştırırken “oy pusulasında mühür olmalı mı?” sorusunun da yanıtını araştırmaya başladı.
Türkiye, bugün sandık başında hem 28. Dönem TBMM'yi belirleyecek hem de 13. Cumhurbaşkanı’nı seçecek. 14 Mayıs 2023 Pazar sabahı saat 08.00 itibarı ile başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek ve ardından oy sayımına geçilecek. Peki, Oy pusulasında mühür olmalı mı?
Oy pusulasında mühür olmalı mı?
Sandık kurulu başkanın size kapalı oy verme yerine girmeden önce; birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle “Tercih” veya “Evet” mührünü basması, “Tercih” veya “Evet” mührü dışında herhangi bir yerine imza atmaması veya işaret koymaması, aksi halde oyunun geçersiz sayılacağı, birleşik oy pusulasını düzgün bir şekilde katlayıp zarfa koyması ve yapıştırması gerektiği uyarısını da yapacak. Dikkat edin, tek pusula hakkınız var.
Oy pusulasında mühür olmasına yönelik herhangi bir madde yer almıyor, oyun geçersiz sayılma ihtimaline karşı pusulada mühür olmasına dikkat edilmeli.
Oy pusulası örneği