Gazete Vatan Logo
BeşiktaşYunan yazar Beşiktaş'ı uyardı!

Yunan yazar Beşiktaş'ı uyardı!

Yunan Sportday Gazetesi yazarı Antonis Oikonomidis'ten Olympiakos uyarısı: Eğer Paulo Bento yarınki maçta kulübede olsaydı, ‘Beşiktaş bu maçı rahat kazanır’ derdim. Ancak şimdi hoca değişikliği yapmış ve oyuncuları daha motive olmuş bir Olympiakos karşılarında olacak. Bu yüzden de çok dikkatli olmaları gerek.

Yunan yazar Beşiktaş'ı uyardı!

Avrupa Ligi’ndeki Olympiakos-Beşiktaş karşılaşması öncesi net bir şekilde Beşiktaş’ın bu eşleşmede daha iyi bir takım olduğunu söylemeliyim. Çünkü onlar daha kaliteli, daha tecrübeli, daha iyi bir teknik adama sahip bir ekip konumundalar. Bu sezon ortaya koydukları performans ve oyun anlayışını herkes gördü. Eğer Şampiyonlar Ligi’ndeki Dinamo Kiev maçında saçma sapan hakem hataları olmasaydı, bugün hâlâ bu arenada mücadele ediyor olacaklardı. Her ne kadar Beşiktaş favori olsa da, turun onlar adına biraz daha zor geçeceğine inanıyorum.

Merakla bekliyorum

Evet! Yarınki maçta yedek kulübesinde hâlâ, kovulan Paulo Bento olsaydı, Türk ekibi kazanmak konusunda hiçbir problem yaşamayacaktı. Şimdi ise dünya üzerindeki her takımda olduğu gibi hoca değişikliğiyle motive bir şekilde maça çıkacak bir rakibe karşı oynayacaklar. Bu motivasyonun, Olympiakos’a nasıl bir katkı sağlayacağını merakla bekliyorum. İşin psikolojik kısmı dışında ev sahibinin, Beşiktaş’a karşı ilk düşüncesinin maçı kaybetmemek olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Baskılı başlayacaklar

Ancak Karaiskakis Stadı’nda oluşması muhtemel ateşli atmosfer ve inanmış olarak sahaya çıkacak bir Olympiakos, Beşiktaş’a sorun çıkartacaktır. Beşiktaş’ın da, rakibinin yakın zamandaki kötü form grafiğine güvenerek maça rahat kafayla çıkmaması gerek. Oyunun ilk başında ev sahibinin baskılı olma olasılığı yüksek. Konuk ekibin, Olympiakos’un bu anlarda savunmada vereceği açıklardan faydalanarak gol atması, İstanbul’daki maç için büyük avantaj oluşturacaktır.