Gazete Vatan Logo
Şampiy10Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu! İlk sezonunda tarih yazdı

Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu! İlk sezonunda tarih yazdı

Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu oldu. "El Turco" lakabıyla anılan Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 12. ve son ayağı olan Circuito de Jerez Pisti'ndeki ilk yarışta ikinci olarak mutlu sona ulaştı.

Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu! İlk sezonunda tarih yazdı

Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu oldu. "El Turco" lakabıyla anılan Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 12. ve son ayağı olan Circuito de Jerez Pisti'ndeki ilk yarışta ikinci olarak mutlu sona ulaştı. Razgatlıoğlu, WSBK kariyerinde çıktığı 217 yarışta 137 kez ilk 3'te yer alarak podyumda bulundu.

Bu sezon hem kendisinin hem de şampiyona tarihinin rekorlarını geliştiren 27 yaşındaki Toprak, kariyerinde 56 kez damalı bayrağı 1. sırada görerek İstiklal Marşı'nı dinletti. WSBK'nin 2024 sezonunda ise toplam 25 kez podyuma çıkan Toprak, 17 birincilik, 6 ikincilik, 2 de üçüncülük elde etti.

TOPRAK'IN 2. ŞAMPİYONLUĞU

WSBK'de Yamaha takımıyla 2021 sezonunda ilk şampiyonluğunu kazanan Toprak, 2024 sezonunda Rokit BMW takımıyla adını ikinci kez zirveye yazdırdı.

Rokit BMW ise tarihinin ilk WSBK şampiyonluğunu Toprak Razgatlıoğlu ile birlikte kazandı.