Gazete Vatan Logo
FutbolTopal bitti sıra Costa’da!

Topal bitti sıra Costa’da!

F.Bahçe, KAP’a bildirdiği milli yıldız Mehmet Topal'da nihâyet mutlu sona ulaştı

Topal bitti sıra Costa’da!

7 milyon Euro isteyen Valencia 4.5 milyona inince transfer bitti. 4 yıllık sözleşme imzalanacak Mehmet Topal da yıllık 2 milyon Euro garanti, 15 bin Euro da maç başı ücret alacak.

DAHA geçen sezonun ortasında adı F.Bahçe ile anılan Mehmet Topal konusunda sarı-lacivertliler dün muradına erdi. 12 Aralık 2011’de Bursa ile oynanan maç sonrası Emre Belözoğlu ve Aykut Kocaman’ın soyunma odasında gerginlik yaşamasının ardından adı F.Bahçe ile anılan milli futbolcu konusunda çalışmalarını sessiz sedasız yürüten yönetim dün işi resmiyete döktü. Mehmet Topal ile daha önce görüşüp her konuda anlaşmaya varan transfer komitesi kulübü Valencia ile ilk resmi temasını önceki gün kurarken, dün transfer tamamlandı.

KAP’A İLETİLDİ

KULÜPTEN dün saat 15.43’te Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen yazıda Mehmet Topal için İspanyol ekibi Valencia ile görüşmelerin başladığı ifade edildi. Sarı-lacivertlilerin yetki verdiği milli oyuncunun menajeri Batur Altıparmak önceki gün gittiği İspanya’da kulüp adına görüşmeleri yürütürken, Valencia bonservis için kapıyı 7 milyon Euro’dan açmıştı. Ancak Altıparmak’ın uyguladığı yoğun pres sonrasında İspanyol temsilcisi rakamı 4.5 milyon Euro’ya indirmeye razı oldu.

200 BİN EURO ARTTI

2.5 milyon Euro isteyen Mehmet Topal da 2 milyon Euro’ya gelmeye razı olurken, 4 yıllık sözleşme imzalanacak olan yıldız futbolcuya ayrıca 15 bin Euro maç başı ücret ödenecek. 2010-11 sezonu öncesi G.Saray’dan 5 milyon Euro’ya Valencia’ya transfer olan Topal, vergiler düşüldüğünde La Liga ekibinden yılda 1.8 milyon Euro kazanıyordu.

BU arada Mehmet Topal transferinin tamamlanmasının ardından transfer komitesi tüm enerjisini Tino Costa’ya yönlendirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın ‘Alex’siz F.Bahçe’ projesini hayata geçirebilmek için mutlaka transfer edilmesini istediği Arjantinli oyuncunun bonservisi için de Valencia 7 milyon Euro istiyor. Ancak Mehmet Topal da istediği indirimi alan sarı-lacivertliler aynı yöntemle Costa’da da rakamı düşürüp bu transferi mutlu sonla bitirmeyi planlıyor.

Haberin Devamı