Gazete Vatan Logo
Åžampiy10Süper Kupa finalin adı: Galatasaray – BeÅŸiktaÅŸ!

Süper Kupa finalin adı: Galatasaray – BeÅŸiktaÅŸ!

Süper Lig’de 2023-2024 sezonunu ÅŸampiyon tamamlayan Galatasaray ile Türkiye Kupası’nda mutlu sona ulaÅŸan BeÅŸiktaÅŸ, Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaÅŸma 3 AÄŸustos cumartesi günü saat 20:45’te baÅŸlayacak.Â

Süper Kupa finalin adı: Galatasaray – BeÅŸiktaÅŸ!

Galatasaray, 26 kez boy gösterdiği Süper Kupa finalinde 17 kez şampiyonluğa uzanan taraf oldu. Sarı-kırmızılılar, 9 kez final kaybetse de Süper Kupa’yı en çok kazanan takım konumunda yer alıyor.

Beşiktaş ise 21 kez çıktığı Süper Kupa final maçının 9’unu kazandı, 12 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, son zaferini 2021 yılında yaşamıştı.

GALATASARAY, ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ SÜPER KUPA’YI KAZANMAK İSTİYOR

30 Aralık 2023’te Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen Süper Kupa finalinin 7 Nisan’da Gaziantep’te oynanması kararlaştırılmıştı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki karşılaşma, Sarı-lacivertlilerin sahadan çekilmesiyle adeta başlamadan bitmişti. Fenerbahçe’nin U19 takımıyla çıktığı ve sonrasında sahadan çekildiği maç tatil edilmiş ve sonrasında açıklanan kararla Galatasaray, 3-0 hükmen galip sayılmıştı.

BEŞİKTAŞ KUPAYLA BAŞLAMAK İSTİYOR

Süper Lig’de geçen sezon beklenilenin altında kalan Beşiktaş, teknik direktör arayışları ve kadro sıkıntısına rağmen sezonu Türkiye Kupası’nı kazanarak sezonu kupayla bitirmişti. Yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ile yeni bir kadro yapılanmasına giden Kara Kartal, yaptığı transferlerle sezona kupayla başlamak istiyor.

Haberin Devamı

1966 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla oynanmaya başlanan organizasyon, 2006 yılından itibaren Türkiye Süper Kupası ismiyle organize edilmeye başlandı.

Â