Gazete Vatan Logo
FutbolLyon Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? (BJK maçı şifresiz mi)

Lyon Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? (BJK maçı şifresiz mi)

Lyon Beşiktaş maçı için geri sayım başladı. UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde temsilcimiz Beşiktaş, Fransız ekibi Lyon ile karşı karşıya gelecek. Peki Lyon Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi şifresiz kanalda futbolseverler ile buluşacak?

Lyon Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? (BJK maçı şifresiz mi)

Lyon Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi çeyrek final mücadelesi için nefesler tutuldu. Avrupa kalan tek temsilcimiz olan Kara Kartal Süper Lig'de sürdürdüğü istikrarlı grafiği bozmadan UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselip son 4 takım arasına kalmayı amaçlıyor. Fransız ekibi Lyon ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik patron Şenaol Güneş deplasmanda çıkartacağı kadroyu büyük ölçüde belirledi. UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselecek olan ekibi belirleyecek Lyon Beşiktaş eşleşmesinin ilk ayağı bu gece Fransa'da oynanacak. Moralli Beşiktaş, Lyon deplasmanından avantajlı bir skor elde ederek Vodafone Arena'da ki maçta turlamanın planlarını yapıyor. Peki Lyon Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi şifresiz kanalda yayınlanacak? İşte Lyon Beşiktaş maçına ilişkin ayrıntılar...

Aboubakar cezalı
Beşiktaş'ta cezalı Vincent Aboubakar, bu akşamki mücadelede forma giyemeyecek.
Siyah-beyazlı takımın son 16 turunda Olympiakos ile İstanbul'da oynadığı maçta rakibine yaptığı hareketin ardından kırmızı kart gören ve UEFA tarafından 3 maçla cezalandırılan Aboubakar, Olympique Lyon karşısında oynayamayacak.
Olympique Lyon'da ise Maxime Gonalons, cezası nedeniyle bugün takımını yalnız bırakacak.
Sınırdakiler
Çeyrek final ilk maç öncesi iki takımda da kart sınırında oyuncular bulunuyor.
Beşiktaş'ta oynamaları halinde Marcelo Guedes, Oğuzhan Özyakup ve Caner Erkin bugün kart görmeleri durumunda rövanş mücadelesinde cezalı duruma düşecek.
Avrupa'da 195. sınav
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında bugün Fransa'nın Olympique Lyon takımına konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 195. mücadelesine çıkacak.
Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 194 maçtan 72'sini kazandı, 80'ini yitirdi, 42'sinde de berabere kaldı.
Avrupa arenasındaki 194 karşılaşmada rakip fileleri 250 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 278 gol gördü.
Fransız takımlarına karşı deplasmanda galibiyeti yok
Fransa takımlarına karşı Avrupa kupalarında 6 maç yapan Beşiktaş, bunlardan 2'sini kazandı. Bu ülke ekiplerine karşı bir mücadeleyi berabere tamamlayan siyah-beyazlılar, 3 karşılaşmada ise mağlup oldu.
Beşiktaş, Fransa temsilcileriyle deplasmanda yaptığı 3 maçı ise yenilgiyle tamamladı. 1994-1995'te Kupa Galipleri Kupası'nda Auxerre'e dış sahada 2-0 mağlup olan siyah-beyazlı takım, 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde Paris Saint-Germain'e deplasmanda 2-1 yenildi. Beşiktaş, 2007-2008'de de yine Şampiyonlar Ligi'nde bu sefer Olympique Marsilya ekibine konuk olduğu maçta 2-1 yenilmekten kurtulamadı.
Siyah-beyazlı takım, Fransa ekipleriyle yaptığı 6 maçta 8 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.
Beşiktaş, bu akşamki rakibi Olympique Lyon ile ilk kez karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta hedef Stockholm!

Haberin Devamı

FEDA sezonunda başlanan gençleştirmenin sonrasında her sezon daha da güçlenen Beşiktaş, geçtiğimiz sezon Şenol Güneş yönetiminde ligde şampiyonluğa ulaştı. Bu sezona da harika başlayan Siyah-Beyazlılar yoluna ligde ve UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor. Ligde şu anda şampiyonluğun en büyük favorisi olan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne trajik bir şekilde veda etti. Devler Liginde Napoli, Benfica ve Dinamo Kiev'in yer aldığı grupta sadece 1 maç kaybeden Beşiktaş, bu kulvara veda etmesinin ardından UEFA Avrupa Ligi macerasına başladı. Avrupa Ligi'nde önce İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva, ardından Olympiakos'u eleyen Beşiktaş, Çeyrek Finalde Lyon'u geçmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Cenk Tosun, Anderson Talisca ve Atiba Hutchinson gibi isimlerin performansları rakiplere korku salarken, maç sonuçlarında da belirleyici oluyor.

Lyon yeniden yapılanıyor

Özellikle 2000'li yılların başında ligde ve Avrupa'da fırtına gibi esen Lyon, son yıllarda tahtını Arap sermayesi ile güç kazanan Paris-Saint Germain'e kaptırdı. PSG'nin yanı sıra Monaco'nun da güçlenmesi sonrasında ligde zorlanmaya başlayan Lyon yeni yapılandırmaya gitti. Kadrosunu geleceğin yıldız adayları ile güçlendiren Lyon, eğer genç isimleri kadrosunda tutmayı başarırsa bir kaç yıl içinde Avrupa'da yeniden ses getirecek hale gelebilir.

Haberin Devamı

Bu sezon ligde Avrupa kupalarına katılma mücadelesinde olan Lyon, Juventus, Sevilla ve Dinamo Zagreb'in yer aldığı grubu 3. tamamlayarak Devler Ligi'ne veda etti. Ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Lyon, burada önce AZ Alkmaar'ı ardından ise AS Roma'yı eleyen Lyon, şimdi Beşiktaş karşısında turu kovalayacak.

Maç öncesi Fransız ekibinde sakat ya da cezalı bir isim bulunmuyor. Bu yıl takımda özellikle Alexandre Lacazette, Nabil Fekir, Corentin Tolisso ve Mouctar Diakhaby gibi isimler öne çıkıyor.

Lyon Beşiktaş maçı Fransa'nın Lyon kentinde Stade de Lyon'da oynanacak. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final mücadelesi Lyon Beşiktaş maçında İspanyol Mateu Lahoz düdük çalacak. Lahoz'un yardımcılıklarını Javier Rodriguez ve Pau Cebrian Devis yapacak. Lyon Beşiktaş maçı şifresiz olarak TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

LYON BEŞİKTAŞ ARASINDA OYNANAN TEK MAÇ

25.07.2009 MS Lyon 1 - 1 Beşiktaş

Muhtemel 11'ler

Saat: 22.05

Yayın: TRT 1, Tivibu Spor 2

Stat: Stade des Lumieres

Hakemler: Mateu Lahoz, Javier Rodriguez, Pau Cebrian Devis

Lyon: Anthony Lopes, Rafael, Nicolas N'Koulou, Mapou Yanga-Mbiwa, Maciej Rybus, Maxime Gonalons, Corentin Tolisso, Sergi Darder, Mathieu Valbuena, Nabil Fekir, Rachid Ghezzal, Alexandre Lacazette

Teknik Direktör: Bruno Genesio

Beşiktaş: Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca, Andreas Beck, Ryan Babel, Cenk Tosun

Teknik Direktör: Şenol Güneş