Gazete Vatan Logo
TrabzonsporKoca Yusuf Apollon'u tuş etti

Koca Yusuf Apollon'u tuş etti

UEFA Avrupa Ligi’nde grubundaki ilk karşılaşmasına Apollon Limassol karşısında çıkan bordo-mavililer 18’de Sol Bamba’nın yaptığı penaltıda Sangoy’un vuruşunda geri düştü ama bir dakika sonra Malouda skoru eşitledi. Galibiyeti ise 86’da Yusuf Erdoğan getirdi.

Koca Yusuf Apollon'u tuş etti

Her hafta daha da olgunlaşıyor Trabzon. Ayağı yere basıyor, ‘Büyük’ takım olduğunu hatırlıyor, kazanma arzusunu sahaya yansıtıyorÖ Belki de bu takım 90’lardaki O.Lyon, Aston Villa zaferlerinde olduğu gibi unutulmaz heyecanlar yaşatacak.

İki takım da kontrollü başladı mücadeleye. İlk 15 dakikada baskı kuran Trabzon 18’de penaltı şoku yaşadı. Bu sezon ilk resmi maçında penaltı yaptırdı Sol Bamba. Arjantinli Sangoy da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi temsilcisini öne geçirdi: 0-1.

Şoku çabuk atlattı bordo-mavililer, cevabı 19’da Malouda verdi. Sağ kanattan Olcan ortaladı, Fransız oyuncu 6 pastan şık kafasıyla skoru dengeledi: 1-1. Geriye düşmenin etkisinden çabuk kurtulan Karadeniz ekibi, oyun kontrolünü eline geçirdi tamamen, maç boyunca da bırakmadı. 21’de Colman uzaktan yokladı, aut. 26’da Malouda ceza sahası dışından vurdu, çerçeveyi tutturamadı. Şunu belirtmek gerekir ki, Henrique’nin adını ilk kez. 35’te duyduk. 46’da Malouda yine yokladı, top yine auta gitti.

SAVAŞAN FIRTINA

Takımlar daha kontrollü başladılar 2. yarıya. Apollon’un 2. devredeki ilk şutu 65’te gelirken Henrique’nin adını duymaya devam ediyorduk. Takımında 3. bölgede çoğalma sıkıntısını gören Mustafa Akçay, 77’de Sambacı’nın yerine Yusuf Erdoğan’ı oyuna aldı. Topu karşılaşma boyunca rakibine göstermeyen Fırtına adına genç Yusuf 3 puanı getiren isim oldu.

Adrian sağ kanattan geldi, ara pasında topla buluşan 21 yaşındaki orta saha, ilk Avrupa golünü attı: 2-1. Ardından gelen Apollon ataklarında Onur ve savuma görevini başarıyla yaptı.

Trabzon bu sonuçla 3 puanı hanesine yazdırırken bizler de savaşan, teslim olmayan, şampiyonluk yarışına giren bir Karadeniz Fırtınası izleyeceğimizin sinyallerini aldık.

Haberin Devamı