Gazete Vatan Logo
Süper Lig'Kimse ona hayır diyemez'

'Kimse ona hayır diyemez'

Brezilya'da bu yaz düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Fildişi Sahili A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Sabri Lamouchi, Türk Milli Takımı'nın tecrübe ve oyun coşkusu olarak Brezilya'da bulunması gereken bir takım olduğunu söyledi

'Kimse ona hayır diyemez'

Trabzonsporlu futbolcu Zokora'nın Çırağan Sarayı'nda dün yapılan düğününe katılmak için geldiği Türkiye'de, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fransız teknik adam, Dünya Kupası'nda başarılı olabilmek için çok istekli olduklarını ifade ederek, Afrika elemelerinde gösterdikleri mücadeleci oyun tarzını tekrarlamaları halinde, bu hedeflerine ulaşacaklarını kaydetti.

Afrika elemelerinde oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak rakiplerine gözdağı veren Fildişi Sahili Milli Takımı'nın teknik direktörü, Türkiye'nin Dünya Kupası'nda yer alamamasını da değerlendirerek, şunları söyledi:

"Türk Milli Takımı, katıldığı turnuvalara gerçekten büyük renk katmış bir ekip. Son derece başarılı bir hocası ve büyük yeteneğe sahip futbolcuları var. Bazen futbolda beklediğiniz sonuçları alamaz, hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Türkiye de Dünya Kupası'na katılamayarak büyük bir üzüntü yaşadı. Çünkü Türkiye kalite, tecrübe ve oyun coşkusu olarak kesinlikle Brezilya'da olması gereken bir takımdı. Fatih Terim yönetiminde eminim çıtayı daha da yükseğe taşıyacaklar. Hataları görmek, eksikleri gidermek, jenerasyonu yenilemek adına onlar için belki böylesi daha iyi oldu. Fakat Türkiye eğer şampiyonada yer alsaydı, çok takımın canını yakardı. Önünüzde şimdi bir Avrupa Şampiyonası var. 2008 yılındaki başarıyı tekrarlayıp, tekrar dünya futbol sahnesindeki yerinizi almanızı temenni ediyorum."

"Formda bir Drogba'ya dünyada kimse 'hayır' diyemez"

Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Didier Drogba'nın kendileri için hala çok büyük bir oyuncu olduğunu vurgulayan Fransız teknik direktör, "Formda bir Drogba'ya dünyada kimse 'hayır' diyemez. O bizim kaptanımız ve çok önemli bir parçamız. Avrupa ve dünya futboluna kattıkları ortada" ifadelerini kullandı.

Drogba'nın son dönemde birkaç farklı takımda forma giydiğini kaydedenLamouchi, "Drogba'nın form durumu yeterli değil, gözlemlediğim kadarıyla eski istikrarından uzak. Tabii ki her zaman en büyük kozumuz ve silahımız Drogba'dır. En kısa zamanda form seviyesini artıracağını umuyorum. Drogba gibi bir futbolcu, her zaman rakiplere kabus gördürür. Kendisine çok ihtiyacımız var. Biraz daha güçlenmesini beklemeliyiz" diye konuştu.

"Kendimizden övgüyle söz ettirmek istiyoruz"

2014 Dünya Kupası'nda şu an için herhangi bir favorisi olmadığını belirten Lamouchi, şöyle devam etti:

"En güçlü takımların yer aldığı bir organizasyonda kimin neler yapacağını kestirmek şimdiden çok güç. Fransa'dan patlama bekliyorum ama Almanya, İspanya ve Portekiz de çok sert bir mücadele verecektir. Kendi takımımın alacağı muhtemel başarılı sonuçlar için dua ediyor ve çalışıyorum. Fildişi Sahili Milli Takımı olarak elimizden gelen en iyi futbolu oynayıp, dünyanın gözü önündeki bu arenada kendimizden bir kez daha övgüyle söz ettirmek istiyoruz."

Fildişi Sahili Milli Takımı olarak yeni bir jenerasyonun temelini atmaya gayret ettiklerinin de altını çizen Tunus asıllı Fransız çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbolda her zaman yenilenme esastır. Teknik, taktik anlamda gelişmelere açık olmak, rakiplerinizi yakın takip altında tutmak, elinizdeki oyuncuları sağlam bir süzgeçten geçirmek yani uyumlu bir futbolcu grubu oluşturmak başarı için esastır. Biz, yeni bir jenerasyonun temelini atmak için büyük gayret veriyoruz. Turnuvalarda düzenli boy gösterme ve kayda değer başarılar elde etmek için tazelenmeye uğraşıyoruz. Yetenek, tecrübeyle bir potada erirse gerçek bir takım olursunuz. Enerji ve gençliğin yetmediği yerde deneyimin devreye girdiğini göz ardı etmemek gerek ama yeni oyuncular bulmak, onlara tecrübe aşılamak ve bu sabrı göstermek kadar güzeli yok."

Haberin Devamı