Gazete Vatan Logo
FutbolKaradeniz sütliman

Karadeniz sütliman

Orduspor’u alt edemeyen Trabzon, Süper Final öncesi Beşiktaş’la arayı açma şansını tepti

Karadeniz sütliman

Ordu’nun ağır zemininde iki taraf da birer net fırsat buldu. 62’de İrfan’a geçit vermeyen Tolga, Fırtına’yı maçta tutarken, 67’de Burak Yılmaz direğe takıldı ve bordo-mavililerin son 4 haftadaki kaybı 8’e çıktı

NE Trabzon ne de Ordu için hayati bir anlam taşımıyordu dünkü 90 dakika. Ordu ligde kalmayı garantilemiş, bordo-mavililer ise Süper Final’i. Ama Trabzon yine de kazanmak istiyordu, zirveyle puan farkının iyice açılmaması için..

AMA ister istemez normal ligin son maçı olmasından olacak, 2 takımın üzerinde de okulun son gününü yaşayan öğrencilerin havası vardı. Top genelde orta sahada ‘al gülüm, ver gülüm’ şeklinde olsa da. Ender yaşanan gol pozisyonlarında ise ya kalecilen başarılıydı ya direk.

ASLINDA maça Ordu çok hızlı başladı. 4’te soldan Abdurrahman ortasına Ali Çamdalı gelişine vurdu. Ancak top üz farkla üstten dışarı gitti. 16’da ise İrfan ceza sahasının dışından şansını denedi. Yere de çarparak hızlanan topu Tolga iki hamlede kontrol edebildi. 35’te Volkan uzaklardan çok sert vurdu. Ama iyi yer tutan Fevzi gole izin vermedi.

COLMAN’I ARADILAR

TRABZON, cezalı olan Colman’ı maç boyunca çok aradı. Şenol Güneş, onun yokluğunda orta sahayı Serkan ve Zokora ikilisinden kurmuştu. Bu diziliş defansif anlamda gayet başarılı olsa da, ileriye çıkışlarda istenilen etkiyi yaratamadı. Hal böyle olunca da Trabzon ikinci yarıda da çok fazla pozisyon bulamadı..

47’de Volkan içeri nokta atışı orta yaptı. Burak da bu ortaya aynı güzellikte bir vuruş yaptı. Ama top üst direğe göz kırparak dışarı çıktı. 62’de Javito milimetrik ara pasla topu İrfan’a yolladı. Kalesinden zamanında açılan Tolga, İrfan’nın karşı karşıya kaldığı pozisyonda gole izin vermedi.

67’de bordo-mavililer gol çok yaklaştı. Adrian’ın akıl dolu pasında Burak yerden düzgün bir vuruş yaptı. Top kalecinin soldundan geçti ama o da ne bu sefer de direk! Son bölümde Bruno, Ordu’yu hızlandırsa bile çabaları gol getirmedi. Ve 90 dakika başladığı gibi 0-0 bitti.

Haberin Devamı