Gazete Vatan Logo
Şampiy10Galatasaray'da Okan Buruk, Fatih Terim'i yakaladı

Galatasaray'da Okan Buruk, Fatih Terim'i yakaladı

Galatasaray, Süper Lig'de son 15 sezonun en iyi başlangıcını yaptı. Okan Buruk, Fatih Terim'in ardından (1998-1999 sezonu) Galatasaray tarihinde bir Süper Lig sezonuna 5'te 5 yaparak başlayan ikinci Türk teknik direktör ünvanını aldı.

Galatasaray'da Okan Buruk, Fatih Terim'i yakaladı

Sezona Turkcell Süper Kupa'daki 5-0'lık Beşiktaş mağlubiyetiyle giren Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'unda da İsviçre temsilcisi Young Boys'a elendi. Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'e ise iyi bir başlangıç yaptı.

Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde son 2 sezon şampiyon olan sarı-kırmızılı takım, ligin ilk 2 haftasında Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1'lik skorlarla yendi. "Cimbom" devamında Adana Demirspor'u 5-1, Çaykur Rizespor'u ise 5-0 mağlup etti.

Son olarak 3. haftadan ertelenen müsabakada Gaziantep FK'yi 3-1 yenen Galatasaray, sezona 5'te 5 yaparak başladı.

Okan Buruk, Fatih Terim'i yakaladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray tarihinde sezona 5'te 5 yaparak başlayan ikinci Türk teknik adam oldu.

Bunu başaran 4. hoca!

Sarı-Kırmızılılar’ın başında daha önce 1994-95 sezonunda Reinhard Saftig, 1998-1999’da Fatih Terim, 2009-2010’da ise Frank Rijkaard aynı başarıya imza atmıştı. Buruk da dün akşam Gaziantep karşısında alınan galibiyet ile birlikte bunu başaran 4. hoca oldu.

Haberin Devamı