Gazete Vatan Logo
FutbolG.Saray:1 F.Bahçe:2

G.Saray:1 F.Bahçe:2

Lig ikinciliği şansını sürdüren Galatasara şampiyon Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen'de ağırlıyor.

Dk 90: VE HAKEM SON DÜDÜĞÜ ÇALDI

Dk 87: Aurelio'nun uzun pasında Kezman hareketlendi. Ceza sahası dışında topla buluşan Kezman, gelişine bir vuruş yapmak istedi ama ayakları bir an dolaşında etkisiz bir dokunuş gerçekleştirdi.

Maçın hakemleri soyunma odasından çıkarak sahaya döndüler. Derbi yaklaşık 17 dakika duraklamanın ardından hakem Bülent Demirlek'in düdüğüyle tekrar başladı. Hakemler sahaya çıkmadan önce yapılan anonsta, yabancı maddeler sahaya atılmaya devam ederse maçın tatil olacağı bildirildi.

Dk 56: Hamek Bülent Demirlek oyunu bir kez daha durdurdu ve yardımcılarını da yanına alarak soyunma odasına gitti.

Dört dakikalık duraklamanın ardından maç yeniden başladı.

Dk 48: Hamek Bülent Demirlek oyunu bir kez daha durdurdu ve yardımcılarını da yanına alarak soyunma odasına gitti.


Dk 48: Şu anda
Ali Sami Yen yanıyor! Hakem maçı durdurdu

Dk 46: Sabri'nin sağ kanattan yaptığı yerden ortada Serkan'ın ters vuruşu az farkla üsten dışarı çıktı..

Dk 45:İkinci yarı başladı..



Dk 45:İlk yarının sonunda 2 dakika uzatma var..

Dk 36:Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı.. Sol kanattan Ümit Özat'ın ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta topu iyi takip eden Edu, kafayla golü attı..

Dk 32: Ümit Karan ceza sahası dışı sağ çaprazından çok sert vurdu.. Uzak köşeye giden topu Serdar uzanarak kornere çeldi..

Dk 24:Sağdan Tümer'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Song'dan seken topu Mondragon karşıladı.. Boşta kalan topu Lugano ağlara gönderdi..

Dk 19:Sahaya atılan yabancı maddler nedeniyle hakem Bülent Demirlek, 4. hakem Cem Deda'ya bir lşeyler söyledi..

Dk 16: Ayhan'ın soldan yaptığı ortaya Ümit Karan yatarak vurmak istedi.. Dokunamadığı top Serdar'da kaldı..

Dk 6:Ümit Karan oldukça uzak mesafeden kaleyi düşündü.. Vuruşunda savunmaya çarpan top taca çıktı..

Dk 3:Sol çaprazdan ceza sahasına giren Necati'nin vuruşu önündeki rakibinden döndü.. Ayhan'ın devam ettirmek istediği atak kornerle sonuçlandı.. Galatasaray sol köşeden kullandığı kornerden sonuç alamadı..

Dk 1: Ve dev derbi Galatasaraylı futbolcuların vuruşuyla başladı.. İki takıma da başarılar..




GALATASARAY


Kale: Mondragon

Defans: Cihan, Tomas, Song, Orhan Ak

Orta Saha: Sabri, Mehmet Topal, İnamoto, Ayhan

Forvet: Hakan Şükür, Ümit Karan

FENERBAHÇE

Kale: Serdar

Defans: Önder, Edu, Lugano, Ümit Özat

Orta Saha: Tuncay, Aurelio, Deniz Barış, Olcan

Forvet: Deivid, Kezman

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında bu akşam yapılacak sezonun son derbi maçı öncesinde stattan ve her iki takımdan da son haberler şöyle...

Maç öncesi Alex'in kadroda olmaması şaşkınlık yaratırken, Fenerbahçe ilk kez bir büyük maçtan önce kampa girmedi. Saat 15:00'te tesislerde toplanmakla yetindi.

Karşılaşmanın başlamasından saatler önce Mecidiyeköy'e gelmeye başlayan Galatasaraylı taraftarlar, özellikle stat çevresinde toplanırken, Ali Sami Yen Stadı'na ise saat 14.30'dan itibaren taraftarlar giriş yapmaya başladı.

Sarı-kırmızılı taraftarların derbi maçı öncesi büyük coşkusu dikkati çekerken, tezahüratlar yapan taraftarların stadın hemen yanındaki yolu trafiğe kapattıkları gözlendi.

GALATASARAYLI BAZI TARAFTARLAR, TAŞKINLIK YAPTI


Galatasaraylı bir grup taraftar, Fenerbahçe ile bu akşam oynanacak derbi karşılaşması öncesinde Ali Sami Yen Stadı çevresinde olay çıkardı.

Stat çevresinde toplanan 100'e yakın kişiden oluşan taraftar grubu, slogan atarak yürümeye başladı. Üzerinde sarı-lacivert renkli kıyafetli olan kişi arayan taraftarlar, bir şirket minibüsünün önünü keserek, içeride böyle bir kıyafeti bulunan kişiye saldırmak istediler. Minibüsü yumruklayan taraftarlar, aynasını kırarken, daha sonra kendilerine hakaret ettiğini savundukları bir kişiyi, Mecidiyeköy metro durağının girişine kadar kovaladılar.

Taraftarların taşkınlıkları üzerine motorize emniyet kuvvetleri burada toplanarak, bu kişileri engellemek için önlem aldı.

Emniyet güçleri, olay çıkaran taraftarları stat çevresinden uzaklaştırmaya çalıştı.

GALATASARAY TARAFTARINDAN KÜFÜR

Galatasaraylı taraftarlar, maçın başlamasından yaklaşık 2,5 saat öncesinde stat içinde az sayıda bulunan Fenerbahçe taraftarına yönelik küfür etti.

Fenerbahçe taraftarları ise buna sadece, "Şampiyon Fener" diye karşılık vermekle yetindi.


Fenerbahçe kafilesine gelince tansiyon yükseldi


Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında bu akşam yapılacak derbi maç öncesinde, stada gelen Fenerbahçe otobüsünün üzerine yabancı maddeler atıldı.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs, saat 17.30 civarında geniş güvenlik önlemleri altında Ali Sami Yen Stadı’na geldi. Sarı-lacivertli takımı taşıyan otobüsün geçeceği güzergah üzerinde polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınmasına karşın, stada kısa bir mesafe kala bir grup Galatasaraylı fanatik taraftar, otobüsün üzerine yumurta, taş ve bira şişeleri attı.

Bu gruba güvenlik güçleri anında müdahale ederken, olaya karışan bazı kişilerin gözaltına alındığı görüldü.

Galatasaraylı taraftarlar ayrıca, Fenerbahçe kafilesinin stada girişi sırasında sarı-lacivertli takıma küfür ettiler.

Öte yandan, Fenerbahçe kafilesinden yaklaşık 10 dakika sonra stada gelen ev sahibi Galatasaray takımına, sarı-kırmızılı taraftarlar büyük sevgi gösterilerinde bulundular.

Taraftarlar özellikle, hafta içinde Fenerbahçe aleyhine açıklamalar yapan futbolcu Sabri’ye büyük ilgi gösterdi.

GALATASARAYLILARIN SONG SEVGİSİ

Galatasaraylı taraftarlar, Kamerunlu futbolcu Rigobert Song’a maç öncesinde ilginç bir şekilde destek verdiler.

Sarı-kırmızılı bir grup taraftar, hep birlikte 4 numaralı Song’a ait Galatasaray forması giyip, Kamerunlu futbolcunun maskelerini takarak, sezon sonunda gönderilmesi gündeme gelen oyuncuya sevgilerini gösterdiler.

Song için "fan clup" kurduklarını belirten taraftarlar, şimdilik 75 üyeleri olduğunu, bunun giderek artacağını, yönetimin Song’u sezon sonunda göndermesine kesinlikle karşı olduklarını kaydettiler.

GS STORE ÇADIRI SARI-LACİVERTE BOYANDI

Ali Sami Yen Stadı'nın hemen yanında bulunan ve GS Store Mağazası'nın da içinde yer aldığı Galatasaray Çadırı, Fenerbahçeli taraftarlar tarafından sarı-lacivert renge boyandı.

Fenerbahçeli taraftarların dün gece geç saatlerde GS Store'un bulunduğu çadırın ön bölümünün üstünü sarı-lacivert renklere boyadıkları görülürken, sabah erken saatlerde boyanan bölümün tekrar beyaz renk boya ile üzeri kapatıldı.

Store'un hemen önünde yer yer sarı-lacivertli boyaların olduğu görüldü.

Alex kadroda yok

Şampiyon Fenerbahçe'de Galatasaray maçı öncesi Alex'in kadroya alınmaması şaşkınlık yarattı.

Sarı lacivertlilerde gol krallığına koşan ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Alex De Souza, Galatasaray maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı. Brezilyalı yıldızın yorgunluğu nedeniyle kendi isteğiyle kadroya alınmadığı bildirildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sezonun son derbi maçında geniş güvenlik önlemleri dikkati çekiyor.
Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maç öncesi, sırası ve sonrasında toplam 2 bin 569 polis görev yapacak. Ayrıca, ev sahibi Galatasaray Kulübü'nün 250 özel güvenlik görevlisi de derbide güvenliğe yardımcı olacak.



Haberin Devamı