Gazete Vatan Logo
Süper LigYok artık Fransa! EURO 2024'te şaşırtan gol istatistiği

Yok artık Fransa! EURO 2024'te şaşırtan gol istatistiği

EURO 2024 çeyrek finalinde Fransa, Portekiz’i normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta penaltılar sonucu 5-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Ancak kadrosunda yıldızlar bulunan Fransa'nın gol yollarındaki sorunları dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar....

Yok artık Fransa! EURO 2024'te şaşırtan gol istatistiği

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Portekiz ile Fransa karşılaştı. Volksparkstadion’da oynanan mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetti.

Michael Oliver’ın yardımcılıklarını ise Stuart Burt ile Daniel Cook yaptı. Fransa, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta penaltılar sonucu Portekiz’i 5-3 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Bu sonucun ardından Fransa, yarı finalde İspanya ile eşleşti. Portekiz ise turnuvaya veda etti.

ŞAŞIRTAN GOL İSTATİSTİĞİ

Kadrosunda Mbappe başta olmak üzere dünya yıldızlarını barındıra Didier Deschamps, yönetimindeki Fransa ilginç bir istatistiğe de imza attı.

Portekiz maçındaki penaltı atışları hariç turnuvada şu ana kadar yalnızca 3 gol kaydeden Fransa akan oyunda ise kendi futbolcularından gol katkısı bulamadı.

Avusturya ve Belçika maçlarını rakiplerinin kendi kalesine attığı gollerle kazanan Fransızlar, grup aşamasında Polonya ile 1-1 berabere kaldığı maçtaki golünü ise penaltıdan buldu.

Yok artık Fransa EURO 2024te şaşırtan gol istatistiği