Gazete Vatan Logo
Süper LigTürkiye, İzlanda deplasmanında! Montella'dan ilk 11 kararı

Türkiye, İzlanda deplasmanında! Montella'dan ilk 11 kararı

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’un lideri Türkiye bugün İzlanda ile kozlarını paylaşacak. Ay-yıldızlılar kritik maçı kazanarak hem zirvedeki yerini sağlama almak hem de 8. kez konuk olacağı rakibini deplasmanda ilk kez devirmenin hesaplarını yapıyor.

Türkiye, İzlanda deplasmanında! Montella'dan ilk 11 kararı

A Milli Takımımız, İzlanda karşısına iki eksikle çıkacak. Sarı kart cezalısı Kaan Ayhan’ın yanı sıra sakatlığı bulunan Barış Alper Yılmaz bugün forma giyemeyecek. Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın Barış Alper’in yokluğunda Kenan Yıldız’a 11’de forma vermesi bekleniyor.

Juventus’ta top koşturan Kenan, Karadağ maçının 68. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’nun yerine oyuna dahil olurken sadece 1 dakika sonra direğe takılmış ve İrfan Can Kahveci’nin galibiyeti getiren golünde büyük pay sahibi olmuştu.

Teknik patron Vincenzo Montella, Karadağ maçının kadrosunu büyük ölçüde koruyacak. Kaleyi yine Uğurcan Çakır’a teslim edecek olan İtalyan hocanın, savunmada Mert, Merih, Abdülkerim ve Ferdi’yi görevlendirmesi bekleniyor. Savunma hattının önünde yine Orkun Kökçü ile kaptan Hakan Çalhanoğlu yer alacak.

Kanatlarda İrfan Can Kahveci ile Kerem Aktürkoğlu oynayacak. Montella, 10 numara pozisyonunda yine Arda Güler’e görev verecek. Arda son Karadağ maçında oyun kurucu pozisyonunda oynarken tam not almıştı.

Haberin Devamı

GRUPTA AVANTAJI YAKALADIK

Türkiye ilk 3 maçta Galler’le golsüz berabere kalırken, İzlanda’yı 3-1, Karadağ’ı 1-0 mağlup etti. Grupta 7 puanla lider durumda bulunan ay-yıldızlı ekibimiz, A Ligi’ne yükselme yolunda rakiplerine göre avantajlı bir durumda bulunuyor. Galler 5 puanla ikinci, İzlanda 4 puanla üçüncü basamakta yer alıyor. Karadağ’ın ise puanı bulunmuyor.

İZLANDA'DA HİÇ KAZANAMADIK

Türkiye, İzlanda ile 15. kez karşılaşacak. Geride kalan 14 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi yaşayan A Milli Takımımız rakip ağlara 14 gol gönderirken, kalesinde 24 gol gördü. İzlanda’yı deplasmanda hiç mağlup edemeyen milliler bugün bir ilke imza atmaya çalışacak. Rakip sahada oynanan 7 maçın 6’sını kaybeden Türkiye bir kez beraberlikle yetindi.

MİLLİLER 635. RANDEVUDA

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta liderlik koltuğunda yer alan A Milli Takımımız bugün İzlanda’ya konuk olacak. Türkiye, 101 yıllık tarihinde 349’u resmi, 285’i özel toplam 634 maça çıkarken, 247 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 865 kez havalandıran ay-yıldızlı ekibimiz kalesinde 906 gol gördü.

Haberin Devamı

Türkiye, İzlanda deplasmanında Montelladan ilk 11 kararı