Gazete Vatan Logo
Süper LigTFF'de başkanlık seçimi! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor

TFF'de başkanlık seçimi! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor

Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu, 2027'ye kadar görev yapmak için yarışa girdi. Ankara’da saat 11.00’de başlayan kongrede önce Büyükekşi yönetiminin 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 arasındaki hesap ve faaliyetleri ibraya sunulacak, ardından 2024-2025 bütçesi oylanacak. Sonrasında ise TFF Başkanlığı için seçime geçilecek.

TFF'de başkanlık seçimi! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) aylardır heyecanla beklenen büyük gün sonunda geldi; TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün gerçekleştiriliyor. Ankara’daki JW Marriott Hotel’de saat 11.00’de başlayan toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetlerinin ibraya sunulacağı genel kurulda ayrıca 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçe de onaya sunulacak. İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçimi yapılacak.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ İLE KURULLARI İBRA EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.Kongrede, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu ile denetleme kurulunun 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan hesap ve faaliyetleri ibra oylamasına sunuldu.Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.Bu arada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ve Tahkim Kurulunca onaylanan para ve hak mahrumiyeti cezalarının kaldırılmasına yönelik bir önerge sunuldu. Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan'ın yaptığı oylamada, çoğunluk önergenin genel kurul maddesi olarak eklenmesini kabul etti. Bu önerge gündemin son maddesi olarak görüşülecek. Maddenin kabul edilmesi için üçte iki kabul oyu gerekli olacak.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: KİMSENİN KONUŞMAYA NİYETİ YOK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu:Burada 300 delege var ama kimsenin konuşmaya niyeti yok, heyecanı yok. Demek ki dertleri yok. Ben 15 dakika konuşacağım.Hazır UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır.

Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görüşmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim. Helal olsun.18 Temmuz'da seçim olacak ve Büyükekşi aday olmayacak' vaadine inanarak imzalarını geri çeken kulüplerimize sesleniyorum: Kendinizi aldatılmış hissediyor musunuz?

Haberin Devamı

'NEYİ KASTETMEKTEDİR?'

Türkiye'yi UEFA'da temsil eden Servet Yardımcı, kendisine yapılan baskılara boyun eğerek adaylıktan çekildi. Servet Yardımcı, "malum kirli yapı, mevcut sistemin devamı" derken neyi kastetmektedir? Bunu bilmek bizim hakkımızdır.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN LİSTESİ

TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi:

Mustafa Eröğüt - Alkın Kalkavan - Yalçın Orhan - Müslüm Özmen - Hamit Altıntop - Ali Düşmez - Volkan Can - Ruşen Çetin - Haluk Kalyoncu - Ramazan Üçdan - Şafak Müderrisgil - Talat Papatya - Yunus Egemenoğlu - Veysel Bilen

Yedekler: - Fuat Guguloğlu - İbrahim Şafak Sağlam - Cengiz Erdem - Ömer Serdar - Özer Kuzu - Osman Özdemir - Habil Yazıcı - Abdullah Altınkum - Süleyman Kocasert - Rıza Kasapoğlu - Şevket Çelik - Taha Güvendi - Remzi Ay - Veysi Duyan

Haberin Devamı

BÜYÜKEKŞİ: TURNUVAYA DAMGA VURACAK ŞEKİLDE HAZIRLANDIK

Mehmet Büyükekşi: Türk futbolunun ihtiyacı olan en önemli şeyin güven olduğunu ve marka değerini artırmak için çalışmalar yürüteceğimi açıklamıştım. Çünkü futbolun özünde sevgi ve tutku var. Futbol sahadaki rekabetin ötesine geçerek insanların bir araya gelmesine, dostluk ve kardeşliği pekiştiren bir harç görevi görüyor. Ben ve arkadaşlarım göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Türk futbolunun yol haritasını bu anlayıştan ilham alarak belirledik.

Milletimizi bu ortak duyguda bir araya getiren elbette Ay-Yıldızlı formaydı. Bizim hedefimizi sadece EURO 2024'e katılmak değil, başarılı futbolumuzla bu turnuvaya damga vuracak şekilde hazırlandığımızı belirtmiştim. Uzun bir aradan sonra milli coşkuyu milletimize yeniden yaşatmanın haklı gururunu tüm Türkiye olarak yaşadık. Turnuvayı takip eden tüm büyük otoriteler milli takımımızın en etkili performansı sergilediği konusunda mutlak bir görüş birliği içerisinde.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: BOŞ OY KULLANACAĞIZ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Delegelerin iradesi gasp edilmiştir. Bugün burada birini seçtirmek için delegelere baskı yapılmaktadır. Kimseyi desteklemiyoruz. Oyumuzu boş kullanacağız.

DİVAN BAŞKANI BELLİ OLDU

Mehmet Baykan, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın Divan Başkanı olarak ilan edildi; İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi itiraz etti. Salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Oylama yeniden yapıldı ve el kaldıranların tek tek sayılmasının ardından yeniden Mehmet Baykan Divan Başkanı seçildi. Baykan, sayımda 146 oy aldı. Murat Sancak'a ise 84 oy çıktı.

YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yeterli çoğunluk sağlandı. 161 delegenin gerekli olduğu seçime, 261 delege katıldı.

ALİ KOÇ VE DURSUN ÖZBEK DE KATILDI

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de katıldı.

'KAZANACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu seçim öncesi şu açıklamalarda bulundu:Servet Yardımcı'nın çekilmesi ve yaptığı açıklama, dünya futbol kamuoyunda bizi çok zor durumda bıraktı. Herhalde UEFA ve FIFA ilk kez başkan yardımcılarını genel kurula gözlemci olarak gönderdi. Büyükekşi'ye aziz milletimize yakışır bir şekilde kongre olmasını söyledim. UEFA ve FIFA'ya demokratik seçim olduğunu göstermemiz gerektiğini ilettim. Kazanacağımı düşünüyorum, bunu görüyorum. Tek adaylı seçim olsaydı, UEFA ve FIFA devreye girerdi. Bu anlamda Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum.

TFFde başkanlık seçimi Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor