Gazete Vatan Logo
Süper Lig Montella'dan Portekiz maçı öncesi kadro kararı: Orta alan değişiyor

Montella'dan Portekiz maçı öncesi kadro kararı: Orta alan değişiyor

Gürcistan'ı 3-1 yenerek turnuvaya galibiyetle başlayan 'Bizim Çocuklar' yarın akşam Portekiz'le karşı karşıya gelecek. İtalyan teknik adamın oyun planında değişiklik yapması bekleniyor.

Montella'dan Portekiz maçı öncesi kadro kararı: Orta alan değişiyor

EURO 2024’te yarın Dortmund’da Portekiz’le karşılaşacak A Milli Takımımız, bu önemli mücadelenin hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanın, pas ve top kapma çalışmalarının ardından taktik ağırlıklı geçtiği bildirildi. Montella’nın, taktik üzerine yapılan çift kalede zaman zaman oyunu durdurarak futbolcularına uyarılarda bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

MERT MÜLDÜR BİR ADIM ÖNDE

A Milliler’de teknik direktör Vincenzo Montella, bu karşılaşmada hem ilk 11’inde hem de oyun planında bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Henüz kesin olarak sahaya çıkaracağı takımla ilgili olarak net bir karar vermeyen Montella, kaleyi yine Mert Günok’a teslim edecek. Montella, sağ bekte savunma yönü daha güçlü olan Zeki Çelik’i düşünüyordu, ancak Mert Müldür’ün hem gol atması hem de genel anlamda ilk maçta iyi oynaması, kafasını biraz karıştırdı. Şu an Mert bir adım önde gözüküyor. Sol bekte Ferdi, stoperde Samet ile Abdülkerim Bardakcı’nın yine yer alacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

ORKUN YEDEĞE ÇEKİLEBİLİR

Orta alanda Kaan’ın yanında bu kez Salih Özcan oynamaya yakın. Eğer İsmail hazır olursa, burada o yer alacak. Orkun’un yedeğe çekilme ihtimali var. Kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun hücuma daha yakın oynaması beklenirken, sağ kanatta Arda Güler’in ve ileride Barış Alper’in yeri garanti. Solda Kenan Yıldız yine bir adım önde olsa da Gürcüler karşısında sonradan oyuna giren ve maçı bitiren golü atan Kerem Aktürkoğlu taze güç olarak, sol kanatta formaya yakın ikinci isim olarak ön plana çıkıyor.

Montelladan Portekiz maçı öncesi kadro kararı: Orta alan değişiyor