Gazete Vatan Logo
BeşiktaşBeşiktaş'ta Gedson Fernandes'e Rafa Silva dopingi!

Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'e Rafa Silva dopingi!

Rafa Silva’nın orta sahada yüklendiği sorumluluk Gedson’u bir hayli rahatlattı. Kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza atan Portekizli yıldız; 6 maçta 4 gol, 2 asiste imza atarken 6 gole doğrudan katkı yaptı.

Beşiktaş'ta Gedson Fernandes'e Rafa Silva dopingi!

Yeni sezona müthiş bir başlangıç yapan Beşiktaş’ın yabancı transferinde elde ettiği başarı, mevcut oyuncuların performansına da olumlu yansıdı. Bu isimlerin başında hiç şüphesiz Gedson Fernandes geliyor. Portekizli orta saha geçen sezon siyah-beyazlı takım gibi beklentilerin altında kalmıştı. Hatta Gedson’un elden çıkarılması bile gündeme gelmişti. Ancak Rafa Silva’nın transfer edilmesi Gedson’a ilaç gibi geldi.

Vatandaşı Rafa Silva’nın orta sahada yüklendiği sorumluluk ve ortaya koyduğu performans Gedson Fernandes’i bir hayli rahatlattı. Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst’un göreve getirilmesinden de büyük memnuniyet duyan Portekizli futbolcu kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza attı.

Gedson geride kalan 6 resmi maçta 4 gol, 2 asiste imza atarken 6 gole doğrudan katkı yaptı. Lugano ile oynanan Avrupa Ligi maçlarında 3 gol atan Gedson, Sivasspor ağlarını da havalandırdı.

UDUOKHAI TAM İSABET

Kartal’ın Bundesliga kulübü Augsburg’dan zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı Felix Uduokhai önceki akşam Sivasspor maçında ilk 11’de forma giyerken, 90 dakika sahada kaldı.

Haberin Devamı

Alman stoper, siyah-beyazlı formayı ilk kez giydiği karşılaşmada başarılı performansıyla tam not aldı. PAOK’a giden Omar Colley’in boşluğu dolduran 26 yaşındaki futbolcu hem fizik gücü hem de isabetli paslarıyla alkış topladı. Felix Uduokhai, Sivasspor karşısındaki başarılı istatistikleriyle dikkat çekti.

Savunmadaki partneri Gabriel Paulista’nın yanı sıra sol bek Arthur Masuaki ile çok iyi bir uyum sergileyen Uduokhai 82 kez topla buluşurken 69/72 isabetli pas, 5/6 uzun top, 4/6 ikili mücadele, 2/4 hava topu, 2 top kapma ve 2 uzaklaştırma istatistikleri yakaladı. Deneyimli stoper topu oyuna sokmada gösterdiği başarıyla da öne çıktı.

SON KARTAL JOAO MARIO

Beşiktaş, Joao Mario’yu resmen kadrosuna katıyor. Siyah-beyazlılar hem orta saha hem de kanatlarda görev yapabilen 31 yaşındaki Portekizli yıldızın ardından Benfica ile anlaşma sağladı. Rafa Silva’nın eski takım arkadaşı olan Joao Mario’nun bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

2+1 yıllık sözleşme imzalayacak olan Joao Mario için 3 milyon euro bonservis ödeneceği ifade edildi.

DEMİR EGE İMZAYI ATTI

Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz’ı Rio Ave’ye kiralık gönderdi. Portekiz ekibiyle 1 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncu sosyal medyadan Beşiktaş taraftarına seslendi. Demir Ege, “Size kısa bir süreliğine veda ediyorum. Benim için önemli bir deneyim olacak bu kararı, oyunumu geliştirmek, kendimi saha içi ve dışında hazır hale getirmek için aldım” ifadelerini kullandı.

Beşiktaşta Gedson Fernandese Rafa Silva dopingi