Gazete Vatan Logo
FutbolFenerbahçe, olaylı FIBA Kadınlar Süper Kupa finalinde Beşiktaş'ı yendi

Fenerbahçe, olaylı FIBA Kadınlar Süper Kupa finalinde Beşiktaş'ı yendi

Taraftarların sahaya yabancı madde atması sonrası ertelenen Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki FIBA Kadınlar Süper Kupa maçı, bugün kaldığı yerden devam etti. Mücadeleyi 79-63'lük skorla kazanan taraf sarı-lacivertli ekip oldu.

Fenerbahçe, olaylı FIBA Kadınlar Süper Kupa finalinde Beşiktaş'ı yendi

Kadın basketbolunda geçen sezonun FIBA Avrupa Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile FIBA Avrupa Kupası finalisti Beşiktaş, FIBA Süper Kupa'nın 13'üncüsünde kozlarını paylaştı.

Taraftarların sahaya yabancı madde atması nedeniyle ertelenen mücadele bugün kaldığı yerden devam etti. Basketbol Gelişim Merkezi’nde taraftarsız olarak oynanan mücadelede rakibini 79-63 yenen sarı-lacivertliler kupayı müzesine götürdü.

ÜST ÜSTE 2. SÜPER KUPA

2023 Süper Kupa'da Fransa'nın LDLC ASVEL Feminin takımını yenen Fenerbahçe, bu sene de Beşiktaş'ı mağlup ederek 2. kez Süper Kupa zaferine ulaştı.

İLK ÇEYREK SONUCU: Fenerbahçe 16-16 Beşiktaş

İLK YARI SONUCU: Fenerbahçe 33-37 Beşiktaş

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU:  Fenerbahçe 55-51 Beşiktaş

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 79-63 Beşiktaş

NELER YAŞANMIŞTI? 

Geçtiğimiz gün oynanması gereken karşılaşmanın ilk periyodunun başında 2'nci dakikada skor henüz 4-2 Fenerbahçe lehine iken her iki tribünden de atılan meşale ve yabancı cisimler nedeniyle takımlar hakem kararıyla soyunma odasına gönderilmiş ve yaklaşık 30 dakikalık aranın ardından salonun boşaltılacağı anons edilmişti.

Haberin Devamı

Emniyet güçlerinin gözetiminde salondan önce Beşiktaşlı sonra Fenerbahçeli taraftarlar çıkarıldı.

Kulüpler arasında ve daha sonra FIBA ile yapılan görüşmeler neticesinde maçın ertelenmesine karar verildi. Kararı, FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa ve iki kulübün başkanı birlikte açıklamıştı.