Gazete Vatan Logo
FutbolBeşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri belli oldu

Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri belli oldu

Temsilcilerimizin Avrupa kupalarındaki rakipleri belli oldu. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi turu geçen Lugano oldu. Başakşehir FK, İrlanda ekibi St. Patrick's ile gruplara kalmak için play-off'ta karşı karşıya gelecek. Ayrıca Trabzonspor, grup aşamasına kalmak için play-off'ta İsviçre temsilcisi St. Gallen ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri belli oldu

Başakşehir FK, UEFA Konferans Ligi 3’üncü Eleme Turu rövanş maçında Gürcistan'ın Iberia Tiflis takımını 2-0 mağlup etti.

İlk maçta rakibini deplasmanda 1-0 mağlup eden turuncu lacivertliler, Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndan oynanan ve Polonyalı hakem Pawel Raczkowski düdük çaldığı, yardımcılıklarını aynı ülkeden Radoslaw Siejka ve Adam Kupsik yaptığı mücadeleyi de 2-0 kazanarak Play Off’a yükseldi.

Mücadenin ilk yarısında topla daha fazla oynayan ve pozisyonlara giren Başakşehir olsada ilk yarıdan gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan turuncu lacivertli takım 50’nci dakikada Piatek ile öne geçerken 61’inci dakikada Pelkas’ın frikikten attığı golle rakibini mağlup ederek tur atladı.

Turuncu lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off karışılaşmasında İrlanda ekibi St. Patrick's ile eşleşti. UEFA Konferans Ligi elemeleri play-off turunda ilk maçlar 22 Ağustos, rövanşları ise 29 Ağustos'ta oynanacak.

TRABZONSPOR'UN RAKİBİ

Allianz Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Trabzonspor, Rapid Wien'e konuk oldu. Rakibi karşısında istediği oyunu sergileyemeyen bordo-mavililer karşısında Avusturya ekibine galibiyeti getiren golleri 77'nci dakikada Matthias Seidl ile 87'nci Christoph Lang kaydetti. Trabzonspor'da sağ bek Pedro Malheiro ise 85'inci dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi'ne veda eden Trabzonspor rotasını UEFA Konferans Ligi play-off turuna çevirirken; bordo-mavili takımın organizasyondaki rakibi İsviçre temsilcisi St. Gallen oldu. Konferans Ligi 3'üncü Eleme Turu rövanşında Polonya ekibi Slask Wroclaw'a 2-0 kazandığı ilk maçın rövanşında deplasmanda 3-2 kaybeden St. Gallen, ilk karşılaşmadaki skor avantajından dolayı play-off'lara adını yazdırdı.

Play-off'ta ilk maçlar 22 Ağustos'ta; rövanş karşılaşmaları ise 29 Ağustos'ta oynanacak.

BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmasında İsviçre’nin Lugano takımıyla Sırbistan ekibi Partizan kozlarını paylaştı. 

Turu geçen İsviçre ekibi Lugano, Beşiktaş'ın rakibi oldu. İlk maçı 1-0 kazanan Lugano evinde uzatmaya giden maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı. 

Haberin Devamı

Lugano, bu sezon Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi ön elemesinde kaybetmişti. İsviçre ekibi geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında karşılaşmış ve deplasmanda kazanırken; sahasında kaybetmişti.