'Çok güzel kızlarınız var diyorlar...'
Devre arasında Torku Konyaspor'dan Gençlerbirliği'ne transfer olan Alexander Hleb, ülkesi Belarus basınına konuştu.
Türkiye günlerinden bahseden Hleb, "Ankara ve Konya arası 260 kilometre. Ama bu yakınlığa rağmen şehirler arasında farklar var. Konya daha geleneksel, tarihi ve dindar bir şehir. Aynı zamanda çok hızlı da gelişiyor. Hemen hemen her yerde yeni inşaat görebilirsiniz. 1 milyondan fazla insan var. Ankara ise tam bir Avrupa kenti" ifadelerini kullandı.
"ANKARA'YI GEZEMEDİM"
Konya'da boş zamanlarında ne yaptığı sorulan Hleb bu soruya, "İdmanlardan sonra eve dönüyordum. Bazen takım arkadaşlarım ile kafeye gidiyordum. Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettim. Arkadaşlarım orası hakkında bilgi verdi. Oldukça etkileyiciydi" şeklinde yanıt verirken Ankara günlerini ise şöyle anlattı:
"Dürüst olmak gerekirse henüz pek fazla gezecek vaktim olmadı. Kulüp bana bir rezidansta çok rahat bir daire verdi. Takım arkadaşlarımdan çoğu da orada oturuyor. Özellikle yabancılar. Şimdilik sadece yakındaki mağazalara gidip evime eşyalar alabildim; lambalar, televizyon vs gibi... Arkadaşlarla oyun konsolunda futbol turnuvaları düzenliyoruz."
"GENÇ OYUNCULAR KIZLARI BEĞENMİŞ"
"Belaruslu olduğunu duyunca Türkler nasıl tepki veriyor?" şeklinde gelen ilginç sorua ise Hleb şu şekilde yanıt verdi:
"Sadece olumlu tepkiler alıyorum. Altyapıdaki genç oyuncularımız daha önce Belarus'a gidenler bana sürekli "Tekrar Minsk'e gitmek istiyoruz" diyorlar. "Oranın nesinden hoşlandınız?" diye sorduğumda ise yanıtları: "Tarihi bir şehir ve çok güzel kızlar var"
"İNGİLİZCE BİLMİYORLARDI"
Belarus ve Türk kültürünün farklığı hakkında da yorum yapan tecrübeli oyuncu, "Ankara'ya alışmam uzun sürmedi. Kariyerim boyunca çok fazla sayıda ülkeyi ziyaret ettim ve hepsine kısa sürede uyum sağladım. Sadece Konya'da biraz rahatsızlık hissettim. Çünkü son derece farklı bir kültür ve gelenekleri var" şeklinde konuştu.
Türk insanı hakkında da konuşan yıldız isim, "Türkler çok duygusal ve aşırı sıcakkanlı. Bir defasında yolda yürürken bir kalabalık geldi ve benimle konuşmaya çalıştı. Ama İngilizce bilen yoktu. Konya'da insanların neredeyse sadece %5'i İngilizce biliyordu" ifadelerini kullandı.