Gazete Vatan Logo
FutbolBiten transferin ardından

Biten transferin ardından

Takımlarımız transfer döneminde birçok yeni oyuncuyu kadrolarına kattılar

Biten transferin ardından

Ülkemizde transfer dönemi her sezon olduğu gibi bu sezon da oldukça hareketli geçti.

Özellikle de büyük takımlarımızdan Fenerbahçe ile Galatasaray transfere büyük paralar harcarken; Beşiktaş ekonımik sıkıntıları nedeniyle transferde gençlere yönelmeyi tercih etti. Trabzonspor ise gol kralı Burak Yılmaz'ı Galatasaray'a kaptırmaktan kurtulamadı.

Fener'e yıldız yağmuru

Transferde Liverpool'dan Kuyt, Valencia'dan Mehmet Topal, Kayserispor'dan Hasan Ali, Bucaspor'dan Salih, Beşiktaş'tan Egemen, Juventus'dan Krasic, Everton'dan Yobo ve son olarak da Chealse'den Meireles'i kadrosuna katan Fenerbahçe transferin en hareketli ekibi oldu.

Cimbom'dan nokta atışları

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray da rakibinden geri kalmayarak flaş transferlere imza attı. Kadrosunu Gaziantepspor'dan Dany, Lyon'dan Cris, Real Madrid'den Hamit, Kayserispor'dan Furkan ve Amrabat, Juventus'dan Melo, Toulose'den Umut ve Trabzonspor'dan Burakla kadrosunu güçlendirdirerek; eksiklerini kapatmayı başardı.

Genç Beşiktaş

Transfer döneminde küçülmeye giden ve daha çok gençlere yönelen Beşiktaş, ilk olarak kulübeyi Samet Aybaba'ya emanet etti. Mc Greoger, Escude, Emre Özkan, Oğuzhan Özyakup, Hasan Türk, Mehmet Akgün, Uğur Boral, Erkan Kaş, Olcay Şahan ve Batuhan Karadeniz transferleriyle takımını güçlendiren Kartal'da en büyük kayıp Fenerbahçe'ye transfer olan Egemen Korkmaz olarak gösteriliyor.

Fırtına geç esti

Kadrosunu Sol Bamba, Emerson, Soner Aydoğdu, Yasin Öztekin, Marc Janko ile güçlendiren Trabzonspor'da ise Burak Yılmaz'dan boşalan bölgenin doldurulup doldurulamayacağı merak konusu. transferin son günlerinde yıldızları bünyesine katan Trabzonspor yönetimi, bu yönüyle eleştiri topladı.

Timsah güç kazandı

Oturmuş bir kadroya sahip olan Bursaspor, eksik bölgelere yapmış olduğu kritik takviyelerle daha da güç kazandı. Yeşil Beyazlılar Tuncay ve Belluschi'den oldukça umutlu.

Flaş transferler PAŞA'dan

Lige bu sezon yükselen Kasımpaşaspor ise yapmış olduğu flaş transferlerle gündeme oturdu. Beşiktaş'tan Fabian Ernest, PSV'den Isakson, Espanyol'dan Uche gibi yıldız isimleri toplayarak adından sıkça söz ettirdi.

Elazığ sil baştan

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Elazığspor, teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde kadrosunu neredeyse baştan aşağı yeniledi. Tecrübeli bir takım oluşturan Uygun, eski öğrencilerinden burada da vazgeçemedi ve Blica ve Tum gibi eski öğrencilerini de takımına kattı.

Diğer Süper Lig takımları da kadrolarını yaptıkları takviyelerle güçlendirirken; lige hazır hale gelmeye çalıştılar.

Eksiklerini gideremeyen takımlar ise ara transfer dönemini beklemek zorunda kalacaklar.

Haberin Devamı