Gazete Vatan Logo
FutbolBir yıl uğraştım

Bir yıl uğraştım

"Brezilyalı oyuncuyu geçen yıl Almanya kampında almayı istedik ama olmadı. Ben ve Erdil Arpacı, 1 yıldır bağlantıyı hiç kesmedik. Neredeyse onunla akraba olduk."

Beşiktaş, dün Brezilyalı orta saha oyuncusu Kleberson'a kavuştu. Manchester United ve Brezilya Milli Takımı'nın formasını giyen 26 yaşındaki yıldız futbolcu dün uçakla İstanbul'a geldi. Gelir gelmez sağlık kontrolünden geçirilen ve daha sonra Beşiktaşlı yöneticilerle yemek yiyen Kleberson'un transfer öyküsünü asbaşkan Kıvanç Oktay, VATAN'a anlattı. Brezilyalı yıldıza imza attırmayı başaran siyah-beyazlılarda mutluluktan uçan isimlerin başında gelen Kıvanç Oktay, futbol koordinatörü Erdil Arpacı ile birlikte bu transferi bitirmek için l yıl uğraştıklarını belirterek şunları söyledi:

'Denizli maçında oynar'
"Kleberson'u 1 yıldan beri istiyorduk. Hatta geçen yıl Almanya kampında Brezilyalı oyuncunun menajeri ile defalarca buluştuk. Ama o zaman olmadı, bugüne kısmetmiş. l yıl boyunca gerek Kleberson, gerekse menajerleriyle ben ve Erdil Arpacı irtibatı hiç kesmedik. Zaman zaman her gün konuştuğumuz oldu. Uzun ısrarımız sonucunda imzalar atıldı. Kleberson ile neredeyse akraba olduk. Ama buna değdi. Büyük transferler yaptık. Kleberson hazır geliyor. Denizlispor maçında sahada olur."

Mehtap Oktay farkı
Bu transferin gerçekleşmesinde en büyük sebeplerden biri ise Kleberson'un eşinin İstanbul'u beğenmesi oldu. Ünlü oyuncunun eşi ile ailesini gizlice İstanbul'a getirterek 4 gün ağırlayan Kıvanç Oktay ve eşi Mehtap Oktay, 4 gün boyunca Brezilyalı ailenin yanından ayrılmadı. Özellikle Mehtap Oktay'ın Kleberson'un eşi ile boğazda yat turu yapması ve kendisiyle beraber ev bile bakması Kleberson ailesinin İstanbul'a gelmesindeki en büyük neden oldu.

Demirören çok mutlu
Başkan Yıldırım Demirören de Ailton ve Kleberson'un Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancılar olduğunu söyledi. Kayseri'de alınan beraberliği ingiltere'den futbol koordinatörü Erdil Arpacı'dan gelen müjdeli haberle unutan Demirören şunları söyledi: "Belki biraz geç oldu ama tam oldu. Rakiplerimizin oyuncularına hiçbir sözüm yok. Ama 2 yıldız da Türkiye'ye gelmiş en iyi transferler. Özellikle Kleberson'un transferi büyük bir olay. Artık bu ekibe ve hocamıza destek olma zamanı."

Kleberson için ne dediler?
Haşmet Babaoğlu: Hiç tartışmasız, iyi
Kimse Kleberson'uun adını bilmezken onu göklere çıkartan birisi olarak şimdi yüzümdeki tebessümü gizleyebilmem mümkün değil. Tartışmasız iyi bir transfer. Üstelik kalitesine göre az para ödenerek alındı. Ancak Kleberson'u bir sambacı sanmak yanlış olur. O, hücuma akılcı biçimde katkıda bulunan birinci sınıf bir orta saha oyuncusudur. Göze değil, daha çok oyuna hoş gelir. Beşiktaşlıların ve futbolseverlerin bilmesi gereken bir nokta önemli: Bu tür oyuncular iyi bir takım oyunuyla birlikte değerlendirilmeliler. Tek başlarına maçları kurtarmazlar

Gökmen Özdemir: Türkiye izleyecek
Kleberson, Beşiktaş'ın aldığı fiyata oranlanırsa, çok daha büyük işler yapabilecek bir futbolcu. Appiah'ın 8 milyon Euro'ya alındığı bir ortamda Kleberson'un 2.6 milyon Euro'ya transfer edilmesinde Beşiktaş yönetimi ve bu futbolcu için aylardır çaba sarfeden Erdil Arpacı'nın büyük başarısı var. Kleberson hakkında fazla bir şey söylemek yersiz. Sergileyeceği futbolla bence herkese kim olduğunu ispatlayacaktır Brezilya 2002 Dünya Kupası'nda Kleberson'la orta sahada hem iyi defans yaptı hem hücuma çaktı. Türkiye çok değişik bir önlibero profili seyredecek

Ali Ece: Aranan kan olur
Beşiktaş'ta Federico Guinti'nin takımdan ayrılışından beri oyunun her iki yönünde oynayabilen, hem oyunu yönlendirebilecek, hem de takımı hücuma çıkarabilecek bir orta saha oyuncusuna ihtiyaç vardı. Kleberson bunun için biçilmiş kaftan. Manchester United' a geldiği zaman Christiano Ronaldo kadar umut vaadediyordu ancak Roy Keane ve Paul Scholes gibi İngiltere'nin gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncuları arasında forma şansı bulamadı. Eğer siyah-beyazlı takıma erken adapte olabilirse Beşiktaş'ın da bir Aurelio'su olur

Haberin Devamı