Gazete Vatan Logo
FutbolBeşiktaş zirve yürüyüşünde!

Beşiktaş zirve yürüyüşünde!

İlk yarıda uyuyan siyah-beyazlılar ikinci 45'te canlandı. Okan siftah yaptı, Adana Ergin'le eşitledi. Sergen usta olduğunu yine kanıtladı. 2 topu direkten dönen Beşiktaş, zirve yarışındaki rakipleriyle puan farkını korumayı başarırken, 22 maçlık yenilmezliğini sürdürdü

İnönü'de dün akşam herkesin aklı Chelsea maçındaydı... Hatta, her zaman futbolcularının bir önceki maca konsantre olmasını isteyen Lucescu dahil. Romen hoca Chelsea ile oynanacak hayati sınavı düşününce, Sergen ve İlhan'ı yanında oturttu, hafif ağrısı olan Ronaldo'yu da kadroya almayarak kafasının Almanya'da olduğunu gözler önüne serdi. Hal böyle olunca sahaya çıkan 11'den de fazla bir şey beklenemezdi. Siyah-beyazlılar, özellikle ilk yarıda "Mısır Prensi" Ahmed Hassan'ın ayağından iki gol kaçırınca motivasyonları da bozuldu. "Nasıl olsa yeneriz" havasıyla sahaya adımını adan Beşiktaşlı futbolcular, kazın ayağının hiç de öyle olmadığını gördü. Maddi sıkıntılar nedeniyle kepenk indirme noktasına gelen Adanaspor, Kartal'a dişini gösterdi.

Yine Sergen
Lucescu baktı olmuyor, maç elden gidecek, iki önemli silahı İlhan Mansız ve Sergen Yalçın'ı mecburiyetten sahaya sürdü. Son kozu tutan Romen hoca, Sergen ile 3 puanı kurtarmayı bildi. İşte İnönü'de nefeslerin tutulduğu dakikalar: 21: Ahmed Hassan, Sinan'ın soldan yaptığı ortanın Necati'ye çarpıp dönmesiyle bir anda boş pozisyonda topla buluştu. Murat'la karşı karşıya kalan A.Hassan, tribünlerin gol diye ayağa kalktığı anda inanılmazı başardı, topu auta bıraktı. 28: Sinan kendi topuna koşup, sağ çaprazda İbrahim'den güzel bir şekilde sıydıldı. Sıfıra inip vurdu, top direkten geri döndü. 30: Ahmet Hassan bu kez Emre'nin ceza alanına doldurduğu topu göğsüyle yumuşattı, Göngör'e rağmen plaseyi vurdu, top az farkla auta çıktı. 35: Lalik'in kullandığı serbest vuruşta, Ramazan'dan dönen topa müdahalede geç kalan Adanaspor ileri uç elemanları önemli bir fırsatı tepti. 48: Tümer, ortadan İlhan'a adeta "Al da at" dercesine bir top çıkardı. Dengesini kaybeden İlhan düşerken vurdu, top auta çıktı. 75: Beşiktaş, İnönü'de sessizliği bozdu. Tümer'in kullandığı kornerde muhteşem yükselen Okan Koç altın kafasıyla Kartal'ı uçurdu, siyah-beyazlı forma ile ilk golünü attı: 1-0. 76: Beşiktaş'ın sevinci kursağında kaldı. Ergin sol kanattan uçarak bir anda kendini unutturdu. Topla buluşup, Ramazanla karşı karşıya kaldığı an plaseyle topu köşeden ağlara gönderdi: 1-1. 85: Adanaspor ceza alanında yaşanan karambolde topun peşini bırakmayan Sergen yerdeyken vurdu: 2-1.

Haberin Devamı