Gazete Vatan Logo
Beşiktaş'Arsenal'i elememiz mucize olmaz!'

'Arsenal'i elememiz mucize olmaz!'

Beşiktaş'ın hocası Slaven Biliç, İngilizler'e gözdağı verdi:

'Arsenal'i elememiz mucize olmaz!'

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal'i elemelerinin mucize olmayacağını söyledi. İngiltere'nin en yüksek tirajlı pazar gazetesi The Sun on Sunday, Hırvat hoca ile yaptığı ve tam sayfa yayınladığı röportajı 'Bizim Ba, Arsenal'e fazla gelir' başlığıyla okuyucularına duyurdu. Bu söyleşide tecrübeli teknik adamın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"ARSENAL, eşleşmek istediğimiz son takımdı. Wenger'in kurduğu takımları 20 yıldır izliyoruz. Hızlı ve canlı oynuyorlar. Favori oldukları için mücadele etmeden pes edecek değiliz."

"BEŞİKTAŞ, Türkiye'de 15 milyon taraftara sahip. Beni yolda durdurup, 'Arsenal'i bitir' diyorlar. Ben büyük bir kulüpte çalışıyorum ve baskı altındayım. Arsenal'i yenersek, bu mucize olmayacaktır ya da CNN'de manşete de çıkmayacak. Tur atlamaya onlar kadar yakınız. Futbol hayatımda favori olamayan takımların favoriyi yendiği çok maç gördüm ve oynadım."

'TARAFTAR SİZİ YEMEZ'

"DEMBA Ba bizim Arsenal'e karşı en büyük silahımız olacak. Büyük oyuncular büyük maçlarda karşılaşmanın sonucunu değiştirirler. Demba Ba bizim için çok iyi bir oyuncu. Takım arkadaşları ona inanıyorlar ve o da takıma güven sağlıyor. Bizde büyük isimler yok ancak tutum, sistem ve disiplin var."

Haberin Devamı

"ARSENAL geçen sene yine İstanbul'da oynayıp, atmosferden etkilenmeyerek F.Bahçe'yi 3-0 yenmişti. Türk taraftarlar hakkında ön yargılı bir düşünce var. Düşmanca ve göz korkutucu mu? Evet. Peki sizi yemek istiyorlar mı? Hayır."

'İngiltere'den 7 teklif aldım'
"İNGİLTERE'DE takım çalıştırmak için 7 kez teklif aldım. Hayatımın önemli bir bölümünü geçirdiğim İngiltere'de sevildiğimi hissediyorum. İngilizlerin futbol tutkusunu seviyorum. Gelecekte hangi ülkede çalışmak istediğimi soracak olursanız, İngiltere'yi diğer ülkelere tercih edebileceğimi söyleyebilirim. Ancak İstanbul bana uygun bir şehir ve bu kenti seviyorum."
'En iyi oyuncu Ramsey'
"RAKİBİMİZ Alexis Sanchez'i alarak çok iyi bir transfer yaptı. Ancak Arsenal'ın en iyi futbolcusunun Aaron Ramsey olduğunu düşünüyorum. Çoğu üst seviye oyuncu, birer özelliğiyle ön plana çıkar. Ramsey çok hızlı bir futbolcu değil, Paul Scholes gibi oyun zekasına ya da Roy Keane kadar savaşçı ruha sahip değil ama her özelliğine 10 üzerinden 9 verebiliriz."

Haberin Devamı