Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Alvaro Morata kimdir, kaç yaşında, nereli? Fenerbahçe için adı geçen Alvaro Morata hangi pozisyonda oynuyor?

Alvaro Morata kimdir, kaç yaşında, nereli? Fenerbahçe için adı geçen Alvaro Morata hangi pozisyonda oynuyor?

Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer alan İspanyol forveti Alvaro Morata’nın kariyeri ve oynadığı takımlar merak konusu. Peki Alvaro Morata kimdir?

Alvaro Morata kimdir, kaç yaşında, nereli? Fenerbahçe için adı geçen Alvaro Morata hangi pozisyonda oynuyor?

Alvaro Morata, Fenerbahçe taraftarı tarafından merak ediliyor. Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Alvaro Morata'nın hayatı ve kariyeri için yapılan araştırmalar arttı. Peki, Alvaro Morata kimdir? Fenerbahçe'ye transfer olacağı beklenen Alvaro Morata kaç yaşında, hangi pozisyonda oynuyor?

ALVARO MORATA KİMDİR?

Alvaro Morata, 23 Ekim 1992'de Madrid, İspanya'da doğdu. Santrfor pozisyonunda oynayan İspanyol millî futbolcu, şu anda La Liga takımlarından Atlético Madrid'de forma giymektedir.

Kariyerine Real Madrid'de başlayan Morata, 2010'un sonlarında A takımla ilk maçına çıktı. 2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan sonra 2014'te 20 milyon Euro karşılığında Serie A takımı Juventus'a transfer oldu ve burada geçirdiği iki sezonda da lig ve Coppa Italia şampiyonlukları yaşadı.

2016 yılında Real Madrid'e 30 milyon Euro bedelle geri döndü ve 2016-17 sezonunda La Liga şampiyonluğu ve UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadı. Bu dönemde performansı ile dikkat çeken Morata, Avrupa'nın en önemli forvetlerinden biri olarak gösterilmeye başlandı.

Haberin Devamı

2017 yılında Premier League ekibi Chelsea'ye yaklaşık 60 milyon Euro'luk rekor bir ücretle transfer oldu. Chelsea'de geçirdiği iki sezon boyunca zaman zaman eleştirilere maruz kalsa da önemli katkılarda bulundu.

Ocak 2019'da Atlético Madrid'e kiralık olarak dönen Morata, 1 Temmuz 2020'de bu transfer kalıcı hale geldi. 2020-2022 yılları arasında yeniden kiralık olarak Juventus'ta forma giydi ve burada Supercoppa Italiana'yı kazandıktan sonra Atlético Madrid'e geri döndü.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Morata, genç millî takım seviyesinde İspanya formasıyla 34 maça çıktı ve 2013 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda ülkesinin zaferine katkıda bulundu. A millî takımda ise 2014'te ilk maçına çıktı ve İspanya'yı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda temsil etti.