Gazete Vatan Logo

Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır? Tüy Dökücü Krem Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Deri üzerinde bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmak için tüy dökücü kremler kullanılmaktadır. Günümüzde çok çeÅŸitli tüy dökücü kremler bulunmaktadır. Çözümü kolay ve pratik olan tüy dökücüler, yaklaşık 2 haftaya kadar pürüzsüz bir cilde sahip olmayı saÄŸlamaktadır.Â

Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır? Tüy Dökücü Krem Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır?

Öncelikle cilt yapısına uygun olan bir tüy dökücü krem tercih edilir. Kozmetik ürünlerinde çeşitler farklıdır. Her bölge için farklı tüy dökücü kremler var. Cilt tipine uygun olan tüy dökücü, küçük bir bölgede önce test edilir. Birkaç dakika bekledikten sonra bölgede kızarıklık veya kaşıntı yok ise ürün istenilen bölgeye sürülür.

Mutlaka kullanım talimatı okunmalı. Krem üzerinde yazan süreye göre krem bölgede bekletilir. Genelde bu süre 4 ile 10 dakika arasında değişiyor. Daha sonra spatula veya peçete ile silinir. O bölgeyi bol su ile yıkanmak gerekir. 

Tüy Dökücü Krem Kullanırken Yapılması Gerekenler 

Tüy dökücü krem çeşitleri çok farklıdır. Dolayısı ile kullanılan bölgeye uygun krem seçilmeli. Bir diğer önemli husus ise tüy dökücü kremin cilde uyumlu olmasıdır. Mutlaka öncelikle küçük bir bölgede kremi test etmek gerekir ve kullanım prosedürünü okumaktır.

Tüy dökücü kremler içerisinde protein bileşenleri var. Bu bileşenler ise cilt yapısına etki edebilir. Dolayısı ile işlem bittikten sonra, bölge çok iyi temizlenmeli. Spatula bunun için idealdir. Spatulayı tüylerin çıkış yönünün tam tersi tarafına kullanmak gerekir.

Haberin Devamı

Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır Tüy Dökücü Krem Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Akabinde su veya peçete ile bölge iyice temizlenmeli. Tüy dökücü krem işleminden sonra bölgeyi nemlendirmek doğru olacaktır. Cildi besleyen bir krem cildi besleyecektir. Tüylerin tekrar çıkması ise tüy yapısına bağlı olacaktır. Ortalama 2 ile 4 hafta gibi bir süre içerisinde tüyler yeniden çıkmaya başlayacaktır. 

Tüy Dökücü Krem Kılları Çoğaltır mı?

Tüy dökücü kremlerin kullanımı oldukça sıktı. Günümüzde geniş ürün yelpazesi de söz konusudur. Cilt yapısına ve kullanılacak bölgeye uygun bir tüy dökücü seçmek önemlidir. Tüy dökücü kremler kesinlikle tüyleri çoğaltmaz. Aksine belli bir süre sonra tüylerin daha geç çıkmasına bile neden olabilir. Kıl köklerine herhangi bir zararı olmayan tüy dökücü kremler, kılların daha çok çıkmasına neden olmaz. 

Tüy Dökücü Kremi Neden Kullanılır?

Tüy dökücü kremler oldukça pratiktir. Hızlı ve kesin çözüm sundukları için sık tercih ediliyor. Kısa süre içerisinde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün. Önemli olan bu işlemi doğru yapmaktır. Tüy dökücülerin kullanım avantajı var. Kısa zamanda hızlı çözüm sunuyor. Vakti az olan kişiler, hızlı bir şekilde tüy dökücü kullanarak, istediği bölgeyi temizleyebilir.

Haberin Devamı

Tüy dökücü kremler bazı bölgelerde asla kullanılmamalı. Bunlar kafa, burun, yüz ve daha hassas bölgelerde kullanılmaz. Zahmetsizce tüylerden kurtulmak için tüy dökücü kremler kullanılır. Bacak, kol, özel bölgede bu krem uygundur. Tüy dökücü krem kullanmadan önce mutlaka cildin bir küçük bölümünde test edilmesi gerekir.