Süt Kaç Kalori? Süt Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çocuktan yetişkine kadar herkesin tüketmesi gerektiği en önemli ürünler içerisinde süt gelir. Özellikle sağladığı faydalar ile beraber insan için temel besinler içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda tek başına tüketilmesinin yanı sıra farklı besin kaynakları ile birlikte dönüşümler geçirilerek de kullanılır. Tabii bununla beraber süt belli bir kaloriye sahiptir. 100 gram üzerinden alındığı zaman ise 42,3 kalori ettiğini söylemek gerekir. Buna uygun şekilde ne kadar tüketilmesi gerektiği hesaplanabilir.
Süt Kaç Kalori?
Süt temel besin gıdaları içerisinde yer alır. Özellikle gün içerisinde dengeli ve düzenli şekilde en azından bir bardak kadar tüketmek çok önemlidir. Çünkü başta kalsiyum olmak üzere pek çok vitamin ve mineral yapısına sahiptir. Özellikle de bu yüzden kemik gelişimi noktasında çocuklar için çok önemlidir.
Ancak aşırı oranda kilo almak ve başka sorunlar yaşamamak için kaloriye dikkat etmek gerekir. Bu kapsamda süt ise 100 gram üzerinden bakıldığı zaman 42,3 kalori olarak ifade edilir. Bu kaloriye dikkat ederek çocuktan yetişkine kadar herkes düzenli olarak süt tüketebilir.
Süt Besin Değerleri ve Kalorisi
Sağlamış olduğu faydaları saymakla bitmeyecek olan süt herkesin ortak şekeri tüketmesi gereken en değerli besinler içerisinde gelir. Aynı zamanda birçok değişik besin değeri ile birlikte kalorisi üzerinden öne çıkar. 100 gram kapsamında bakıldığı zaman şu şekilde değerlere sahip olduğu anlaşılır;
- 42,3 kcal
- Toplam yağ 1 gram
- Doymuş yağ 0,6 gram
- Kolesterol 5 mg
- Sodyum 44 mg
- Potasyum 150 mg
- Karbonhidrat 5 gram
- Şeker 5 gram
- Protein 3,4 gram
Öne çıkan bu değerleri ile birlikte aynı zamanda kalsiyum, demir, vitamin ve pek çok farklı minerale sahip olduğunu eklemek gerekir.
Sütün Faydaları Nelerdir?
Özellikle C vitamini ile beraber Demir ve Kalsiyum bakımından süt oldukça zengin bir üründür. O yüzden kemik sağlığı için en önemli besin kaynaklarının başında gelir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı direnç sağlar. Hipertansiyon ile diyabet gibi kronik hastalıklar içinde olumlu yönde etkilidir. Birçok farklı hastalığa karşı da önemli orada direnç gösteren bir besin kaynağıdır.