Gazete Vatan Logo

PresbyMAX ile yaşınızı ele vermeyin

PresbyMAX lazer tedavisi ile gözlüklere “Elveda” demek mümkün. Yöntemi, Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu doktorlarından Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu’na sorduk

PresbyMAX ile yaşınızı ele vermeyin

PresbyMAX yöntemi tam olarak nedir?

Sadece Veni Vidi Göz Grup’ta uygulanan PresbyMAX lazer tedavi yöntemi, bir hastanın yaşa bağlı yakın görme sorunun yanında miyopi, hipermetropi ve astigmata bağlı görme sorunlarından kaynaklanan gözlük kullanımını da ortadan kaldıran lazer yöntemidir. Bugüne kadar çok sayıda hastamıza bu yöntemi uyguladık ve sonuçları da son derece yüz güldürücü oldu. Hayatımıza bilgisayar ve cep telefonları girdiğinden beri eski dönemlere göre yakın görmeye daha fazla ihtiyaç duymaya başladık. Çünkü pek çok insan her gün birkaç saatini cep telefonuna bakarak ya da bilgisayarda içerik okuyarak geçiriyor ve bu yüzden sürekli gözlük takıp çıkartmak insanları bunaltıyor. PresbyMAX ile göze hiçbir cisim yerleştirmeden , sadece ışık tedavisiyle 50 saniyeden kısa sürede gözlüklere “Elveda “ diyebilmek mümkün.

Yapılan ameliyatlar ne kadar sürüyor? Ve sonrasında iyileşme dönemi ne kadar zaman alıyor?

Problemi sadece yakını görememe olan hastalarda bu işlem beş saniye sürüyor. Ama yakın gözlük numarasıyla birlikte uzak gözlük numarası ve ya astigmatı da düzeltilecek ise o zaman numaranın büyüklüğüne göre süre uzuyor. En yüksek numaraları bile 50 saniyede sıfırlayabiliyoruz.

Haberin Devamı

Göze herhangi bir cisim yerleştirilmiyor

Ameliyat sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

PresbyMAX yaşam kalitesini artıran çok önemli bir yöntem. Ancak diğer tüm ameliyatlarda olduğu gibi PresbyMAX tedavisinden sonra da birkaç küçük noktaya dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle, güneşli havalarda dışarıya çıkarken mutlaka güneş gözlüğü takılmalı. Zaten görme sorunu yaşamayan ya da herhangi bir göz ameliyatı olmayan bir kişinin de dışarıya çıkarken güneş gözlüğü takması gerekiyor.

İnsanların en korktukları şey, gözlerine bir cisim yerleştirilmesidir. Bu uygulamada da göze bir cisim mi yerleştiriliyor?

Yakın bir zamana kadar lazer tedavilerinde göze dokunma, ya lazer tedavisine başlanmadan önce gözün ön çeperinin alkol ile eritilerek kazınmasıyla yapılıyordu ya da bu çeper, bıçak veya başka bir lazer cihazıyla şapka gibi kaldırılıyordu. Oysa PresbyMAX’de göze herhangi bir cisim yerleştirilmiyor ya gözün ön çeperinin alkolle eritilmesi gibi şeyler söz konusu değil. Göze dokunulmadan ve herhangi bir cisim yerleştirilmeden ışığa bakmak yeterli.

Haberin Devamı

İşlemden hemen sonra görmek mümkün

Bu işlemin bir riski var mıdır ?

Dünya üzerinde ‘excimer laser’ uygulamasıyla kör olan tek bir kişi yok. Tedavi kendini çoktan ispatlamış durumda. Ayrıca işlem bittikten sonra gözler kapatılmıyor ve hasta tedaviden hemen sonra görmeye başlıyor; gazetesini, dergisini okuyabiliyor.