Gazete Vatan Logo

Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? İşte tarifi…

Önemli jbir C vitamini kaynağı olan limon suyu diyete başlayan pek çok kişi tarafından da tercih ediliyor. Bağışıklık güçlendirici özelliği başta olmak üzere limon suyunun vücuda pek çok faydası bulunuyor. Peki, Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? Limon suyu içmek ne işe yarar? Limon suyu ne zaman içilmeli? Aç karnına limonlu su içmenin faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? İşte tarifi…

Limonlu su, meyve suları veya diyet olmayan gazlı içecekler gibi genellikle şeker yüklü diğer aromalı içeceklerden çok daha sağlıklı bir seçenektir. Ayrıca, suyunuza limon ekleyerek, sağlığa çok az zarar veren taze bir tada ek olarak, içeceğinize bazı önemli vitaminler ve besinler eklemiş olursunuz.

LİMON SUYU FAYDALARI NELERDİR?

The Office of Dietary Supplements'e göre, bir limonun suyu, erkekler için önerilen 90 mg günlük alımın (RDA) %33'ü ve kadınlar için 75 mg BKİ'nin %40'ı olan yaklaşık 30 mg C vitamini içerir. C vitamini;

Vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olur. Vücudumuz, yaraları iyileştirmek için ihtiyaç duyduğumuz bağ dokusunun bir parçasını oluşturan hayati bir protein olan kolajeni yapmak için C vitaminine ihtiyaç duyar.

Bağışıklık sisteminizi destekler. C vitamini, soğuk algınlığı semptomlarınızın gücünü azaltmanıza ve hastalığa neden olan virüs ve bakterilerle savaşmanıza yardımcı olabilir.

Demir, vücudunuzdaki hücrelerin hayatta kalması ve büyümesi için gereklidir.

Limonlu su kilo vermeye yardımcı olur;

Haberin Devamı

 Limonlu su lezzetli ve düşük kalorili olduğundan gazlı içecekler, buzlu çaylar ve genellikle ilave şeker içeren meyve suları gibi daha az sağlıklı içecekler için harika bir alternatiftir. Bu şekerli içeceklerin yerine limonlu su içmek, kalori alımını kısıtlamanıza ve potansiyel olarak yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, limon suyunun normal su içmekle karşılaştırıldığında kilo vermenize yardımcı olup olmadığı kanıtlanmamıştır. Sonuç olarak, daha yüksek kalorili içeceklerin yerine limon suyu içmenin daha sağlıklı bir diyetin parçası olabileceği ve potansiyel olarak faydalı bir kilo verme stratejisi olabileceğidir.

 Limonlu su böbrek taşlarını önlemeye yardımcı olur;

 Limon suyundaki sitrik asit de böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır. Asitteki bir tuz olan sitrat, idrarınızdaki kalsiyuma bağlanarak bu önleyici mekanizmayı destekler.

 Limonlu su nefesi ferahlatır;

 Limon suyundaki sitrik asit, ağız kokusuna neden olan bakterileri de öldürebilir. Böylece kokuyu önlemiş olacaktır.

Haberin Devamı

Limon suyu sindirim sistemine iyi gelir;

Limon suyu içmek sindirim sisteminizi düzene sokacaktır. Ayrıca metabolizmanızı hızlandırır, yiyecekleri daha kolay sindirmenize de yardımcı olur.

LİMON SUYU NASIL HAZIRLANMALIDIR?

Evde anında yapılabilecek en hızlı içeceklerden biri limon suyudur. Limon suya eksi bir tat verse de şeker ile tatlandırılabilir. Yaz aylarında da hazırlanması kolay ve en sağlıklı meyve suyudur. Doğru miktarda şeker, limon ve su miktarı alınırsa, lezzetli aroma ile kesin tat elde edilebilir. Kalsiyum ve potasyum dışında demir ve A vitamini de içerir. Zeytinyağı ile birlikte bir meyve suyu içmek safra taşlarını temizlemenize yardımcı olacaktır.

LİMON SUYU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER;

Su -1 Su Bardağı

Taze Limon-1

Şeker - 2 Yemek Kaşığı

Buz Küpleri-3-4

Tuz - Bir Tutam

İşte Limon Suyu Tarifi Hazırlama Süreci;

İlk önce limonu alın ve iki eşit parçaya bölün.

Sıkacağı parça yardımı ile limon suyunu her yarısından bir bardağa sıkın. Şimdi şeker, tuz ve su ekleyin. Şeker ve tuz içeriği eriyene kadar iyice karıştırın. Limon suyu servise hazır, buz küpleri ile soğuk servis yapabilirsiniz.

Haberin Devamı