Kabak diyeti nedir, nasıl yapılır? Kabak diyet listesi
Kabak diyeti, her mevsim yapılabilen diyet türlerinden birisidir. Hızlı kilo vermek isteyen bireylerin ilk tercihleri içerisinde kabak diyeti yer almaktadır. Kabak diyeti içerisinde bol bol sıvı bulunmaktadır. Kabak hem doyurucu hem de besleyen özelliği sayesinde diyetini yapan herkes gün boyunca kendini tok ve hafif hissetmektedir. Peki kabak diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kabak diyet listesi örneği!
Besleyen ve tok tutan özelliğiyle bilinen kabak diyeti; içerisinde önemli oranda lif barındırmaktadır. Birkaç gün içerisinde, kısa detoks planları olarak uygulana kabak diyeti; uygulayan bireylerin vücutlarında biriken şişkinlik ve ödemi atmalarına destek olmaktadır. Çok yararlı olan kabak diyeti; doğru yapıldığı zaman hızlı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
KABAK DİYETİ NEDİR?
Sağlıklı ve hızlı bir biçimde kilo vermeyi isteyen birçok kişi adına kabak diyeti, çok tercih edilen bir diyet türüdür. Kabak diyeti ile sağlıklı ve hızlı biçimde kilo vermek mümkündür. Kabak; lif oranı yüksek bir sebze olup, bağırsağın çalışmasını hızlandırmaktadır. Bu durum ise kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Bunların dışında kabak; potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor, demir gibi bileşenleri içerisinde barındıran oldukça şifalı ve besleyici bir sebze türüdür.
Kabak diyeti uygulanırken; kabağın değerlerini kaybetmemesi adına kabakların buğu ile pişirilmesi tavsiye edilir. Bunun yanı sıra kabak, çiğ şekilde rendelenerek, salata içerisinde konularak tüketilebilir. Kabağın içerisindeki kalorinin ve yağ oranının az olması, kilo vermek isteyenlere yardımcı olmaktadır. Kilo vermeyi isteyen kişiler, kabak detoksu yapıp, hızlı bir biçimde kilo vermeye adım atabilir. Kabak diyeti, kanserin kötü etkilerinden korumaya da yardımcı olan bir diyet türüdür.
KABAK DİYETİ NASIL YAPILIR?
Kabak diyeti; üç ana ve bir ara öğün olarak yapılmakta olan bir diyet çeşididir. Ara öğünün; öğle yemeği sonrasında ve akşam yemeğinden önce yapılması önerilmektedir. Kişinin akşam yemeği; diyet programına uygun şekilde en erken saate alınmalıdır. Bunun yanı sıra sabah kahvaltısında saf protein alınmalıdır.
Öğle ve akşam yemeklerinde; kabak ile hazırlanan besleyici, tok tutan ve sağlıklı yemekler yapılmalı, tüketilmelidir. Kafein içeren ürünler, insan vücudunun ödem tutmasına sebep olduğundan diyette tüketilmemesi gereken içeceklerdir. Bitki çayı, çay gibi içecekler açık demli ve şekersiz tüketilmelidir. Bol bol su tüketilmesi de tavsiye edilir. Bu diyet aralıksız şekilde üç gün uygulanmalıdır. 3 günden daha fazla yapılması tavsiye edilmez.
KABAK DİYET LİSTESİ
Kabak diyetine örnek bir liste olarak, aşağıdaki liste verilebilir;
- Sabah kahvaltısında; 2 tane haşlanmış yumurta, 5 tane siyah veya yeşil zeytin, 1 adet yağsız beyaz peynir,
- Öğlen; 1 kase yağsız yoğurt, rende edilen kabak yemeği,
- Ara öğün olarak; bitki çayı, 3 tane kuru kayısı veya hurma tüketilebilir.
- Akşam ise rendelenmiş kabak yemeği olarak rendelenmiş kabak yemeği ile bir kase yoğurt tüketilebilir.