İşte Sağlıklı zayıflamanın sırrı...
Diyet ve egzersiz programlarına rağmen bir türlü kilo veremiyorsanız nedeni hücrelerinizdeki kirlilik olabilir.
Kötü beslenme ve çevresel faktörlerin hücrelerde kirlilik yarattığını söyleyen Klinik Diyetisyen Doç. Dr. Barış Öztürk, Pek çok hastalığa davetiye çıkaran bu durum, zayıflamayı da engellediğini söyledi.
Hücre temizliğini tetikleyebilmek için gerekli protein, vitamin ve mineralleri barındıran çilek, enginar, sarımsak, zerdeçal, pırasa gibi besinleri düzenli tüketmenin önemli rol oynadığını aktaran Öztürk, hücre temizliğinin kilo kontrolü ve sağlıklı yaşam üzerindeki etkileri hakkında şunları söyledi:
KİRLENEN HÜCRELER YAĞ SENTEZİNİ ARTIRIYOR
“Modern hayat ile birlikte maruz kalınan toksin miktarı, vücudun hücre temizleme yeteneğini aştığında hücreler gerekli temizliği yapamayarak kirlilik oluşturuyor. Oluşan kirlilik, hücre fonksiyonlarının yavaşlamasına ve enerji metabolizmasının normal seyrini yitirmesine neden oluyor. Organizmanın enerji harcaması zorlaştığında vücut yağ sentezlemeye başlıyor ve zararlı toksinler yağ hücreleri ile birlikte yumuşak doku ve kemikte birikiyor. Yağ dokularının salgıladığı zararlı moleküller hücre hasarını artırarak insülin fonksiyonlarını olumsuz etkilemeye başlıyor. İnsülin fonksiyonlarının bozulması kişide; yorgunluk, sürekli uyku hali, yemeklerden sonra bile açlık hissi yaratır. Günlük motivasyonun düşmesi fiziksel ve zihinsel aktivitelerin azalması özellikle karın bölgesinde yağlanmayı artırıyor.
CİDDİ HASTALIKLARA ZEMİN HAZIRLAYABİLİR
Kirlenen hücredeki metabolik baskılanma;
· İnsülin direnci,
· Karın bölgesinde yağlanma,
· Kalp ve damar hastalıkları,
· Yüksek tansiyon,
· Diyabet yani şeker hastalığı,
· Alzheimer,
· Kanser gibi kronik hastalıklara dönüşebiliyor.
TEK SUÇLU KALORİLER DEĞİL
Kilo alımının özellikle de karın bölgesindeki yağlanmanın tek suçlusu alınan yüksek kaloriler olmayabilir. Hücre fonksiyonlarını yeniden düzenlemek için ‘hücrenin süpürülmesi, temizlenmesi’ gerekir. Bu alanda yıllardır yaptığım sayısız klinik deney ve çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ‘Hücre Süpürme Programı’ hücreye temizleme fonksiyonunu yeniden kazandırırken, başta obezite olmak üzere zemin hazırladığı birçok hastalığı engelleyebilir.
TEMİZLENEN HÜCRELERİN ANTİOKSİDAN MEKANİZMASI GÜÇLENİYOR
"Hücre Süpürme Programı" hücrenin temizlenmesini hedef alıyor. Temizlenen hücrede antioksidan mekanizma güçlenerek genetik olumsuzluklar ortadan kalkar. Doğal fonksiyonlarına dönen hücreler yağ depolanmasının azalmasını, yağ yakımının da artmasını sağlar.
KİŞİYE ÖZEL PROGRAM
Her insanın detoksifikasyon yani hücre temizleme yeteneği; çevre şartları, diyet, yaşam tarzı, sağlık durumu ve genetik faktörlere göre değişir. Bu nedenle ‘Hücre Süpürme Programı’na başvuran hastalara hücresel temizlik ve beslenmeden oluşan tıbbi tedavi öncesi; ileri düzey vücut analizi, metabolizma ölçümü, antropometrik testler yapılarak biyokimyasal bulgular değerlendirilir. Gerekli görüldüğünde moleküler düzeyde çalışmalar yapılarak, kişiye özel enerji ve besin ihtiyaçları değerlendirilir.
BU BESİNLERLE HÜCRELERİNİZİ SÜPÜRÜN
"Hücre Süpürme Programı"ndaki temel amaç, kişinin sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmesine rehberlik etmektir. Hücrenin temizliğe başlamasıyla birlikte kısa sürede iştah mekanizması normale dönerken sürekli atıştırma hissi ortadan kalkar. Bağırsak florasının da normalleşmeye başlamasını takip eden günlerde kişi kendini daha zinde ve aktif hissetmeye başlar. İlk haftanın ardından vücuttaki yağ yakımı artarken metabolizma hızlanır. Kişi bunu kilo kaybı ve vücut yağ oranındaki azalmayla somut olarak fark eder.
· Vücudun başlıca hücre temizliği enzimi olan glutatyon düzeyini korumak için öğünlerde yeterli miktarda et, balık, tavuk gibi proteinler tüketilmelidir.
· Günde 2.5 litre sağlıklı su içilmelidir.
· Günde en az beş porsiyon meyve ve sebze beslenme düzenine dahil edilmelidir.
· Her gün lif yönünden zengin sebze, fıstık, tohum ve tahıllardan oluşan menüler tercih edilmelidir.
· Zaman zaman turpgiller sınıfındaki sebzeler ile çilek, enginar, sarımsak, soğan, pırasa, zerdeçal tüketilmesi ihmal edilmemelidir.
· Günde en az 1 fincan yeşil çay içilmelidir.
· Bağırsakta yaşayan zararlı bakteri toksinlerinden korunmak için kefir, yoğurt tüketin.
· Fiziksel aktiviteler ihmal edilmemelidir." (NTV)