İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İsilik, ciltte meydana gelen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için genel olarak bebeklerde görülen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilmektedir. Sıcak ve nemli havalarda ter bezlerinin tıkanması sonucunda gelişen bir cilt rahatsızlığı olarak ifade edilebilir. Sıcak ve güneşli günlerde sıklıkla rastlanılan bir cilt rahatsızlığı olarak bilindiğini söylemekte mümkün olmaktadır.�
İsilik Nasıl Geçer?
İsilik, sıklıkla bebeklerde görünse bile yetişkinlerde de görülebilen bir cilt rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Sıcak havalarda isilik görülme riskinin de artacağı ifade edilebilir. İsilik, kalıcı bir rahatsızlık değildir. Ancak isilik sorununun geçmesi için uygulanabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır.
Kullanılabilecek olan bazı doğal yağlar sayesinde ciltte isilik görülmesi durumunda ilaç kullanımına gerek kalmadan tedavi unsuru olarak da tercih edilebilir. İsilik tedavisinde en fazla kullanılan doğal ürünler ise;
Çay ağacı yağı
Kantaron yağı,
Magnezyum yağı,
Zeytinyağı,
Bentonit Kil,
Elma sirkesi,
Hindistan cevizi yağı,
Aloe vera,
Zerdaçal,
Shea yağı olarak bilinmektedir.
İsilik tedavisinde kullanılabilecek olan doğal tedavi yöntemleri arasında genel olarak doğal yağlar yer almaktadır. Tedavi süresi boyunca rahat kıyafetler giyilmesi, cildin temiz tutulması ve kişilerin terlemekten kaçınılması önerilmektedir. Bu şekilde ilaç kullanımına gerek kalmadan ciltte bulunan isilik için tedavi gerçekleştirilebilir.
İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ciltte oluşan isilik başlangıcında müdahale edilmesi, rahatsızlığın ilerlemesinin önüne geçmektedir. İsilik geçiren yöntemlerin uygulanması sırasında cildin temiz tutulmasına ve hava almasına özen gösterilmesi gerekmektedir.
İsilik özellikle hassas cilt yapısına sahip kişilerde görülmekte olan bir rahatsızlıktır. Bebeklerde daha fazla görünse bile yetişkinlerde de görülebilen bir rahatsızlık olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır.
Dar kıyafetler giyilmesi, cildin hava almasını önleyeceği için isilik oluşumunu çoğaltıcı bir etkiye sahiptir.
Kalın kıyafetlerin giyilmesi ve aşırı terleme de isilik oluşumunu artırabilmektedir.
İsilik oluşumunun önüne geçilmesi için mevsime uygun kıyafetlerin seçilmesi gerekmektedir.
İsilik rahatsızlığında meydana gelen kızarıklık ve kaşıntıların önüne geçilmesi için merhemlerin düzenli bir şekilde kullanılması fayda sağlayacaktır.
Ilık suyla duş alınması, bol ve rahat kıyafetler giyilmesi rahatsızlığı azaltıcı etkiye sahiptir.
Ter bezlerini rahatlatan losyonların kullanılması da isilik tedavisi için kullanılabilmektedir.