Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
Hemoroid Nasıl Geçer?
Hemoroid tedavisinde genelde hastalara yaşam tarzında ve beslenme alışkanlığında değişiklik önerilir. Günlük olarak lifli gıdaların tüketimini artırmak ve sıvı tüketimi yükseltmek hemoroid için önemlidir. Kabızlığın önlenmesi ile hemoroid belirtileri ortadan kalkar ve bu sayede daha sağlıklı bir yaşama sahip olunur.
Kanaması olan hastaların krem kullanması da mümkündür. Sebze ve meyve tüketimini artırmak, sağlıklı beslenmek, sağlıklı sağları tüketmek ve bol bol su içmek hemoroidin geçmesini sağlar.
Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Lifli gıdaların tüketilmesi, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, bol bol su içmek ve ağrı kesici kullanmak hemoroid geçiren yöntemler arasındadır. Sıcak su ile banyo yapmak da kabızlığı önlediğinden hastalara sıcak banyo yapmaları önerilir.
Bu süreçte bitki çayları tüketmek, mideyi rahatsız etmeyen yiyecekler yemek önemlidir. Ev yoğurdu yemek, papatya çayı içmek, zerdeçal ve keçi boynuzu tüketmek de hemoroid belirtilerinin azalmasını sağlar.
Hemoroid Neden Olur?
Hemoroid rektumun alt bölgesindeki basıncın artmasına bağlı olarak damarların şişmesi ile ortaya çıkmaktadır. Genelde tuvalette uzun süre oturma, dışkılama sırasında zorlanma, liften fakir bir beslenme ya da aşırı kilo gibi durumlarda hemoroid ortaya çıkar.
Sürekli ağır kaldıran ve gebe kişilerde de hemoroid gözlemlendiği bilinmektedir. İleri yaşlarda basur hastalığı riski arttığından hemoroid için yaş önemli bir risk faktörüdür. Hemoroidden korunmak için beslenme düzenine dikkat etmek, meyve sebze tüketimi artırmak ve lifli besinler tüketmek önemlidir.
Belirtileri Nelerdir?
Hemoroid görülen kişilerin yarısında herhangi bir belirti ortaya çıkmaz. Genelde dışkıda parlak kırmızı renkli olan kanama, makat çevresinde kaşıntı ve rahatsızlık hissi belirtiler arasındadır. Kan genelde parlak kırmızı renk olur ve dışkının çevresinde görülür.
Bazı durumlarda dışkılamadan sonra kanın tuvalete damlaması da mümkündür. Kanama genelde dışkılama konusunda zorlanan ve ıkınan kişilerde ortaya çıkar. Basur hastalarında makat çevresinde kaşınma da sık sık görülen bir durumdur. Genelde hemoroid bir belirti göstermese de hastalarda bu gibi şikayetler ortaya çıktığı bilinmektedir.