Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
Faranjit Nasıl Geçer?
Faranjitin geçmesi için öncelikle nedeninin bulunması ve bu nedenin ortadan kaldırılması gerekir. Belirtilerin hafiflemesi için sprey, ağrı kesici ya da gargara gibi ilaçların kullanılması da mümkündür. Viral kaynaklı olan faranjit durumunda hastalara antibiyotik verilmez.
Faranjit eğer kronik bir hale gelmişse tedavi daha uzun ve zorlu bir süreç olarak karşımıza çıkar. Bulunan ortamın havadar olması, toz ve kimyasalların solunmasından kaçınılması ile sigara ve sigara dumanından uzak durulması önemlidir. Bol sıvı tüketilmesi ve istirahat edilmesi de faranjitin geçmesini hızlandırmaktadır.
Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit genellikle grip ya da nezle gibi hastalıklara bağlı olarak ortaya çıksa da farklı nedenleri de olabilir. Eğer bir virüsten kaynaklı farenjit ortaya çıkmışsa evde dikkat edilecek bazı unsurlar ile geçmesini sağlamak mümkündür.
Odanın nemli olmasını sağlamak, bulunan ortamı havalandırmak, istirahat etmek, bol bol vitamin almak ve sıvı tüketmek önemlidir. Bulaşıcı bir hastalık olduğundan farenjit geçene kadar mümkün olduğunca sosyal hayattan uzak durmak önemlidir.
Faranjit Neden Olur?
Faranjitin en çok karşılaşılan nedeni virüslerdir fakat bakteriler de buna neden olabilir. Boğmaca, soğuk algınlığı kızamık, influenza ve suçiçeği de faranjite neden olan durumlar arasındadır. Sık sık grip olan kişilerde de farenjit ortaya çıkması mümkündür.
Özellikle reflüsü olan kişilerde, sinüziti olanlarda, alerjik bir bünyeye sahip olanlarda ve sağlık personellerinde faranjit ile karşılaşılır. Sigara içen ya da sık sık sigara içilen ortamda bulunan kişilerde de farenjit görülme olasılığı yüksektir.
Faranjit Belirtileri Nelerdir?
Faranjit belirtilerinden ilki boğazda yanma hissinin olmasıdır. Bu kişiler genellikle yutkunurken zorlanırlar, öksürükleri vardır. Boğazlarında kaşıntı hissi olur. Bunlar dışında eklem ağrısı, yorgunluk ve halsizlik de farenjit belirtileri arasında sayılır.
Bakteriyel farenjit durumunda hastalık ve belirtiler daha şiddetli bir şekilde olabilir. Eğer belirtiler varsa mutlaka bir uzmana gözükmek ve hastalık ilerlemeden tedavi olmak oldukça önemlidir.