Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız ve diş bakımlarının düzenli olarak yapılmaması durumunda sıklıkla diş iltihabı gibi hastalıklar görülmektedir. Bununla beraber eksik ve dengesiz beslenme ya da belirli hastalıklarda diş iltihabına neden olan sebepler arasında yer almaktadır.
Sıklıkla bakteriyel rahatsızlıklardan dolayı diş iltihabı görülür. Ayrıca çürük dişler ya da diş tedavisi sonrasında eksik kullanılan antibiyotikler yüzünden de bu rahatsızlıklar meydana gelebilir. Ancak diş iltihapları evde, pratik yöntemler ile kolay bir şekilde geçirilebilir.
Diş İltihabı Nasıl Geçer?
Diş iltihabı, özellikle bakımsız ağızlarda sıkça görülen rahatsızlıklardan biridir. Bununla beraber genetik rahatsızlıklardan ya da yatkınlıklardan dolayı da bu durum meydana gelebilir. Bazı durumlarda çevresel faktörlerde bu duruma neden olabilir.
Diş iltihabı eğer erken müdahale edilmezse vücudun birçok alanına yayılabilir. Diş iltihabı oluşması halinde öncelikle mutlaka uzman bir hekim tarafından destek alınız. Antibiyotik ve ilaçlı gargaralar kullanarak kısa süre içerisinde tedavi olabilirsiniz.
Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Geçmeyen diş eti iltihaplarında ilaç yerine kullanabileceğiniz alternatif yöntemler bulunmaktadır. Özellikle bitkisel yöntemler ile kısa süre içerisinde diş iltihabını geçirebilirsiniz. Diş iltihabı geçiren yöntemler, püf noktaları ise şu şekildedir;
Zerdeçalı kaynar bir suyun içerisine koyunuz ardından, on dakika boyunca demleyin. Sonrasında iki, üç defa olacak şekilde ılıkken gargara yapınız. Bu işlemi adaçayı ile birlikte tekrarlayabilirsiniz. Bu gargarayı günde en fazla 2 defa yapınız.
Aloe vera, son yılların en gündem bitkilerinden biridir. Özellikle birçok sağlık sorunu için tercih edilmektedir. Aloe veradan çıkan yumuşak maddeyi bir kulak çubuğu ya da temiz parmak ucunuz ile birlikte iltihaplı alanlara sürünüz. Birkaç dakika boyunca aloe verayı dişiniz üzerinde bekletiniz sonrasında ise su ile ağzınızı çalkalayın.
Tuzlu su, diş iltihabı için en sık tercih edilen gargara yöntemlerinden biridir. Tuzlu su hem yarayı pişirir hem de yaranın kısa süre içerisinde geçmesine destek olur.
Diş taşı temizliği, özellikle zaman içerisine meydana gelen diş taşları enfeksiyona neden olur. Bundan dolayı mutlaka düzenli olarak diş taşı temizliği yapılmalıdır. Doktorlar tarafından yapılacak olan bu işlemi siz de evde düzenli olarak diş ipi ve ağız gargarası kullanarak destekleyebilirsiniz.