Gazete Vatan Logo

Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bel fıtığı hemen hemen her yaÅŸtan kiÅŸinin başına gelebilecek bir durumdur. Bol bol istirahat etmek ve fizik tedavi programlarına katılmak kısa sürede geçmesini saÄŸlayabilir.Â

Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Bel Fıtığı Nasıl Geçer?

Bel fıtığında öncelikle istirahat oldukça önemlidir. Ağrı kontrolü için ağrı kesiciler ve fizik tedavi de bel fıtığının kısa sürede geçmesini sağlar. Sert yatakta yatan kişilerin daha konforlu bir yatak ve yastık seçmesi, yavaş hareketlerde bulunması ve dinlenmesi önemlidir.

 

Eğer bel fıtığı hayatı çok etkilemiyor fakat kişinin ağrı çekmesine neden oluyorsa bir fizyoterapistten yardım almak da mümkündür. Bel fıtığı için ilk önerilen teknikler arasında elektrik uyarıları, elle masaj ve ultrasonik ısıtma tedavisi tercih edilir.

 

Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler Nelerdir, Püf Noktaları Nelerdir?

 

Bazı durumlarda bel fıtığı için korse kullanmak ağrıyı azaltacağından doktor tarafından korse kullanımı önerilebilir. Ağrının çok olduğu dönemlerde mümkün olduğu kadar istirahat etmek ve ağrı kesicileri kullanmak gerekir. Kas gevşetici ilaç ya da kremler de bel fıtığının ağrısını azaltır. Fizik tedavi programı ile bel fıtığını kısa süre içinde engellemek ve ağrıları ortadan kaldırmak da mümkündür. 

Haberin Devamı

 

Bel Fıtığı Neden Olur?

 

Bel fıtığının nedeni tam olarak bilinmese de herhangi bir aktiviteye bağlı ya da kalıtsal olarak ortaya çıkması mümkündür. Hemen hemen her yaş ve cinsiyette ortaya çıkabilen bel fıtığı gençlerde sağlıklı gibi gözüken disklerde de meydana gelebilir.

 

Diskin dış bölümündeki halkada zayıflık ya da yırtılması olursa fıtıklaşma olması mümkündür. Bel fıtığının nedenleri arasında aşırı kilo, ağır yük kaldırmadan kaynaklı ani bir gerilim ya da yaşlanma sayılabilir. Yanlış hareket yapmak da bel fıtığına neden olabilir.

 

Belirtileri Nelerdir?

 

Bel fıtığı genelde kendini bacaklarda, ayakta ve kalça bölgesinde ortaya çıkan ağrı ile belli eder. Bel fıtığının belirtileri arasında bacaklarda ve ayaklarda uyuşma, hareket ederken zorlanma, kas güçsüzlüğü, bel ağrısı ve iktidarsızlık vardır.

 

Çabuk yorulma, otururken ya da yürürken zorlanma, denge kaybı ve zor hareket etme de bel fıtığı belirtileri arasındadır. Bel fıtığının her yaştan kişide ortaya çıkması mümkündür. Bu nedenle kişilerin ağır kaldırırken dikkat etmeleri ve ters hareketten de kaçınmaları önemlidir.

Haberin Devamı

 

Â