Armut Kaç Kalori? Armut Besin DeÄŸerleri Ve Kalorisi...
Vücut için gerekli olan mineral ve vitaminleri içeren armudun 200 gramı 115 kaloriye denk gelir. Lifli bir meyve olmasından dolayı bağırsakları destekler ve hazmı kolaylaÅŸtırır.Â
Armut Kaç Kalori?
Ortalama 200 gram gelen bir armudun kalorisi toplamda 115 olarak karşımıza çıkar. Bağışıklık sistemi için faydalı olan armut 100 gramında 116 mg potasyum barındırır. Lif bakımından zengin bir meyve olan armudun 100 gramında ortalama 3 gram lif bulunur.
Potasyum bakımından zengin olan armut demir, sodyum ve kalsiyum bakımından da zengindir. Kemik dokusunu güçlendirmeye yarayan K vitamini açısından da zengin olan armut temel mineral ve vitaminleri içerir.
Armut Besin DeÄŸerleri ve Kalorisi
Armut oldukça saÄŸlıklı bir meyvedir. Armudun 100 gramında 55 kalori vardır. 100 gram armutta 116 mg potasyum bulunurken 3 gram da lif yer alır. Sodyum, kalsiyum ve demir bakımından da zengin olan armut C vitamini de içermektedir.Â
Armut Faydaları Nelerdir?
Düşük kalorili bir meyve olan armut A, C, K vitaminleri yanında folat, potasyum ve niasin bakımından zengindir. Armut faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür.
Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde vücudun direncini artırır ve hastalıklara karşı korur.Â
Armudun kabuğu lif bakımından zengin olduğu için kabuğu ile tüketilmesi halinde bağırsak hareketlerini destekler ve hazmı da kolaylaştırır.
Tok tutma özelliği sayesinde diyetlerde ara öğün olarak tüketilmesi önerilir.
Folik asit bakımından zengin olduğu için emziren annelere önerilir.
Cilde maske şeklinde uygulanması halinde cilt lekeleri üzerinde olumlu etkilere sahip olur.
Kan basıncını dengeler.
Potasyum bakımından zengin olduğu için kalp sağlığının korunmasına yardım eder.
İçindeki hidroksisinnamit asit sayesinde akciğer ve mide kanserine karşı koruyucudur.
K vitamini sayesinde kemik dokusunun geliÅŸmesini saÄŸla
İçerisindeki yüksek C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Armut Hangi Mevsimde YetiÅŸir?
Armut, genelde yaz ve sonbahar meyvesi olarak bilinir. Yaz ve sonbahar döneminde yetiştirilen armut daha çok ılıman havaları sever. Sıcak ve bol güneşli yerlerde yüksek verimle armut yetiştirilebilir. Soğuğa maruz kalmayacak iklimlerde yetiştirilmesi gereken bir meyvedir. Seracılık faaliyetlerinin artması ile her mevsim yetiştirilmeye başlansa da en çok yaz ve sonbahar aylarında tüketilir.