Gazete Vatan Logo
MagazinTomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

Sinema ve televizyon dünyasından acı haber! Uzun süredir kanserle mücadele eden yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Giritlioğlu, ‘Hatırla Sevgili’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ gibi dizilerin yaratıcısıydı.

Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

1999 yılında çektiği 'Salkım Hanımın Taneleri' ile üne kavuşan; 'Kurşun Yarası', 'Bu kalp Seni Unutur mu?' ve 'Çemberimde Gül Oya' gibi dizilerin yapımcısı ve proje tasarımcısı olarak dikkat çeken Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında kansere yenik düştü.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından Tomris Giritlioğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Ersoy, "Unutulmaz eserlerin yazarı, yönetmeni ve yapımcısı Tomris Giritlioğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sinemamızın güçlü kalemine Allah'tan rahmet; yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun, başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

"YOKLUĞUN KAHRETTİ"

Oyuncu Cansel Elçin, acı haberin ardından sosyal medya hesabında veda mesajı yayımladı.

Mentorum, mesleki annem. Ülkeme tekrar kavuşturan, beni ben yapan. Sensiz olamazdım. Yokluğun kahretti. Anılar kaldı. Seni çok sevdim. Anlatacağım hikayelerde hep olacaksın. Hoşçakal Tomris.

 

"TOMRİS GİRİTLİOĞLU OKULUNDAN GEÇENLERDENİM"

Tuba Büyüküstün, keşfedilmesinde büyük rol oynayan Tomris Giritlioğlu'nun fotoğrafını, "23 Eylül 2024 Pazartesi..." notuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Hepimiz Tomris Giritlioğlu projelerinden en az birine kalbimizi bırakmışızdır. Sorgulamış, düşünmüş ve aynı anda aşık olmuşuzdur. Türkiye'nin en önemli kadın yönetmenlerinden biri. Erkekler sofrasında bir kadın. Bir vizyoner... Bir projeye başlamadan önce çağırdı. Toplantı masasına otururduk. Önce projeyi, karakteri anlatır, sonra ustalardan birinin kitabını açardı. 'Bu projenin renkleri Caravaggio/Da Vinci/ Rembrant renkleri olacak' derdi. Çok şey öğrendim ondan. Tomris Giritlioğlu okulundan geçenlerdenim. Pek çok oyuncu ve yönetmen kazandırdı. İnandığına sonuna kadar inanırdı. İnat ederdi. Ve olurdu. Türk sinemasının, Türk televizyonunun, hepimizin başı sağ olsun.

"BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) X hesabında, "Yönetmenliğini yaptığı 80. Adım, Salkım Hanımın Taneleri, Güz Sancısı filmleriyle yakın tarihimizden önemli hikayeler anlatan, yapımcısı olduğu dizilerle de sektörün birçok ünlü oyuncusunun çıkışını sağlayan Tomris Giritlioğlu'nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun" mesajı yer aldı.

Haberin Devamı