Gazete Vatan Logo
MagazinSınırları olmayan kraliçe Lady Gaga!

Sınırları olmayan kraliçe Lady Gaga!

Sınırları olmayan kraliçe Lady Gaga!

Modern dünyanın en büyük ikonlarından biri olan Lady Gaga, Salı akşamı İTÜ Arena’da muazzam bir gösteri vermeye hazırlanıyor. Sesine ne kadar hayransınız orasını bilemeyiz ama bu şovu kaçırmamalısınız.

- Konsere gitmeden bu şarkıları kesinlikle dinleyin. Amerikalı şarkıcının gelmiş geçmiş hit 10 şarkısı, Bad Romance, Born This Way, Poker Face, The Edge Of Glory, Paparazzi, You and I, Just Dance, Telephone, Alejandro, Love Game.

- Sanatçı şarkı yazma sürecini şöyle anlatıyor, “Şarkı yazma sürecim 15 dakikalık bir istifra gibi. 15 dakika boyunca zihinsel ve sözel bir kusma hali. Fikirler, sesler, sözler...”

- 26 yaşındaki şarkıcı sahnenin büyüsüne inanan sanatçılardan hatta bir röportajında ‘’Bazen sahnede hayranlarımla sevişiyor gibi hissediyorum. Onlar anında kendimi kaybetmeme neden olan varlıklar’’ diyor.

- 2011 yılındaki Grammys törenine Lady Gaga yumurta gibi bir fanusun içinde geldi. Grammy ödül töreninde performans için sahneye çıktığı yumurtanın tasarımını ise dünyaca ünlü Türk modacı Hüseyin Çağlayan yaptı.

Haberin Devamı

- 2010 MTV Video Müzik Ödülleri’nde giydiği çiğ dana bifteğinden yapılan ve basında “et elbise” olarak adlandırılan elbise tüm dünyada manşet oldu. Elbise Arjantinli tasarımcı Franc Fernandez tarafından tasarlandı ve Nicola Formichetti tarafından şekillendi. Time tarafından 2010 yılının en önemli moda olayı olarak adlandırıldı. Gaga elbisenin insanların inandığı şeyler için savaşma ihtiyacının bir ifadesi olduğunu açıkladı.

Sınırları olmayan kraliçe Lady Gaga

Cinselliği sanatının bir parçası

- Gittiği ülkelerin havalimanlarından çıkarken Gaga’yı en garip kıyafetleri ile görürsünüz. Çünkü bu onun için ritüeldir.

- Cinselliğini sanatının bir parçası olarak kullandığını söyleyen Gaga, “Diğer kadınların benim gibi olmalarına gerek yok, ama nasıl olmak istiyorlarsa öyle olsunlar!” diyor.

- artRAVE: the ARTPOP Ball albüm kapağı Jeff Koons tarafından hazırlandı. Koons, Gaga’nın bir heykelini yaptı. Mavi topun ise dünyayı temsil ettiği söyleniyor.

- Fransız yönetmen Mathieu Kassovitz’in Protesto filmine bayılıyor.

Haberin Devamı

- David Bowie’nin “Let’s Dance” albümünü sonsuza kadar dinleyebileceğini söylüyor.

- Favori kitap yazarları ise Rainer Maria Rilke, Edgar Ellan Poe.

- Modaya neden bu kadar takıntılı olduğunu ise şöyle anlatıyor, “Moda beni üzgün olmaktan kurtaran şeydi. Ben her zaman kıyafetlerim ve kostümlerimi önemsedim. Dairemden ayrılırken hayranlarım için güzel görünmeyi isterim ama seksi bir kız gibi değil. Bunu umursamıyorum. Sadece giyindiklerimle size bir şeyler hissettirmek istiyorum.

Mutlu hissetmemi ve hayatımın tiyatrosunda bana zevk verecek ne kadar yol varsa yapmak istiyorum.”

Sınırları olmayan kraliçe Lady Gaga

‘Üzgün bir kalple doğdum, sahnede canlandım’

- Sahnede ya da ekranda gördüğümüz Lady Gaga’nın aslında üzgün bir kalbi olduğunun hep altını çiziyor. Ona göre hayatta tek mutlu olduğu an müzik yaptığı zamanlar. Gaga, “Ben tüm acılarımı işimin içine koyarım. Gençliğimden beri bulunan yoğun üzüntülerim albümlerimde sevinç patlamasına dönüşür. Çünkü ben mutlu doğmadım, doğal olarak her zaman neşeliydim ve kendime inanıyordum. Üzgün bir kalple birlikte doğdum. Sahnede olmadığım sürece canlı hissetmedim.”

Haberin Devamı

- Gaga, sesini ve imajını sürekli yenileyerek kendisini “özgürleştirdiğini” belirtir ve bunun çocukluğundan geldiğini söyler. Vokal olarak Gaga kontralto bir sese sahip ve 2,7 oktava kadar çıkabilmekte. Playback yapmayı reddeder. Müzik tarzı elektropop ve dans-pop olarak tanımlanıyor. Rolling Stone dergisi sanatçı için, “Gaga ne kadar aşırılaşırsa o kadar dürüst oluyor” der.