Gazete Vatan Logo
MagazinRecep İvedik 4 mahkemelik oldu

Recep İvedik 4 mahkemelik oldu

Recep İvedik 4 Filmi'nin yapım şirketi...

Recep İvedik 4 mahkemelik oldu

Recep İvedik 4 Filmi'nin yapım şirketi Çamaşırhane Film dağıtım için yüzde 5 komisyon ile anlaştığı Tiglon - Murat Akdilek tarafından 25 milyon TL dolandırıldı.



Tiglon - Murat Akdilek, yapım şirketi Çamaşırhane Film’e ait gelirlerin tamamını çeşitli finans kuruluşlarına, kendi borcu karşılığında sinemalardan tahsil ettirdiği ortaya çıktı. Tiglon - Murat Akdilek'in finans kuruluşlarına hakkı olmadığı halde verdiği tahsil yetkisinin, Çamaşırhane Film ile aralarında yapılan sözleşmede yasaklandığı da öğrenildi. Çamaşırhane filmden yapılan açıklamada "Tiglon - Murat Akdilek 25 milyon TL’yi sözleşmeye aykırı şekilde, rızamız dışında ve hakkı olmadığı halde kendisi ve şirketinin çıkarları için kullanmıştır. Şirketimiz ve Şahan Gökbakar büyük zarar görmüştür. Alın terimizle hak ederek kazandığımız, anamızın ak sütü kadar temiz ve helal paramızı geri alacağız. Tüm hukuki işlemleri başlattık. Bunun tüm sorumlularının ortaya çıkması için de sonuna kadar takipçisi olacağız" denildi.

Süreç nasıl gelişti?

Çamaşırhane filmden yapılan açıklamada ise süreç şöyle özetlendi:

"Bu süreç içinde Tiglon /Murat Akdilek, ödeme zamanlarına riayet etmemiş, ödemelerin akşamasıyla yeniden yapılandırma istemiş ve Çamaşırhane Film’e muhtelif çekler vererek 1-2 ay daha zaman kazanmıştır. Vadesi gelen çekler karşılıksız çıkmıştır ve bizim adımıza Tiglon / Murat Akdilek tarafından tahsil edilen paramız tarafımıza ödenmemiştir. Acilen icra takibi başlatıldığında açıkça ortaya bu çarpık yapı çıkmıştır"


Kardeşiyle kurduğu 'Çamaşırhane' adlı yapım şirketinde cast seçimleri yapan kardeşler dolandırıcılık şikayetleri üzerine yaptıkları açıklamada "Togan Gökbakar ve Çamaşırhane film adı altında kast yapıyorum diye 100 TL kayıt parası alan sahtekarların bizimle bir alakası yoktur." uyarısında bulunmuşlardı. Ancak şimdi kendileri dolandırıldı.


Haberin Devamı