Gazete Vatan Logo
Magazinİstanbul Müzik Festivali başladı: 25 konser müzikseverlerle buluşacak!

İstanbul Müzik Festivali başladı: 25 konser müzikseverlerle buluşacak!

Kütür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 52’incisi düzenlenen İstanbul Müzik Festivali başladı. Festival kapsamında 12 Haziran’a kadar 17 farklı mekanda 25 konser verilecek.

İstanbul Müzik Festivali başladı: 25 konser müzikseverlerle buluşacak!

İKSV tarafından, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali’nin açılış töreni dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Festivalin bu yılki Onur Ödülü, kurduğu orkestralar ve gençlere yarattığı imkânlarla 40 yıldır klasik müzik dünyasında önemli rol oynayan şef Cem Mansur’a verildi. 2023 Aydın Gün Teşvik Ödülü ise 23 yaşındaki keman sanatçısı Ilgın Top’a sunuldu.

17 FARKLI MEKAN, 25 KONSER

Konser kapsamında 12 Haziran’a kadar 17 farklı mekanda 25 farklı konser düzenlenecek. Festival boyunca; Maria João Pires, Khatia Buniatishvili, Francesco Piemontesi, Jean-Guihen Queyras, István Várdai, Gülsin Onay, Edgar Moreau, Kristóf Baráti, Roby Lakatos gibi yıldız solistlerin yanı sıra Budapeşte Festival Orkestrası, Festival Strings Lucerne, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Mantova Oda Orkestrası, Franz Liszt Oda Orkestrası, Macar Ulusal Korosu, Borusan Quartet gibi birçok prestijli topluluğun aralarında olduğu 60’ın üzerinde isim ağırlanacak. 

Haberin Devamı

Bunların yanı sıra program kapsamında, İstanbul Müzik Festivali’nin siparişi olan üç eser de dâhil olmak üzere, toplam dört eserin dünya prömiyeri, üç eserin de Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek.