Gazete Vatan Logo
Magazin"Haberci" oyunu Zorlu PSM'de perde açtı

"Haberci" oyunu Zorlu PSM'de perde açtı

Genç yazar Aslı Ekici'nin kaleme aldığı "Haberci", Güray Dinçol'un yönetmenliğinde 16 Ocak'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahnelendi.

"Haberci" oyunu Zorlu PSM'de perde açtı

Deneysel ve absürd tiyatronun dikkat çeken örneklerinden olan eser, tarihin en trajik olaylarına zoraki tanık olan habercileri konu alıyor. Tanrılar, krallar ve halk arasında bir nevi elçilik eden bu habercilerin kimlikleri yoktur.

Kim oldukları belirsiz olan bu kişiler, habercilik görevlerini tamamladıktan sonra yok olurlar ve geriye hiçbir iz bırakmazlar.

Proje yönetimini Güray Dinçol, Pınar Akkuzu ve Gülden Arsal Yavuz'un üstlendiği oyunu Adem Mülazim, Çağdaş Ekin Şişman ve İbrahim Can Sayan canlandırdı. Sıra dışı görünümde karakterlerin saç ve makyajını Ülkü Şahin yaptı. Ses ve efekt tasarımını ise Berkay Özideş icra etti.