İpek Açar: Kayahan’ın bu albümü görmesini çok isterdim
.

MELİS GÜVENÇ / PAZAR VATAN
mguvenc@gazetevatan.com
Fotoğraflar: BARIŞ ACARLI
İpek Açar 22 yıllık hayat arkadaşı Kayahan ile hazırladığı albümünü tamamlamak için gün sayıyor. Açar, Kayahan’ı yalnız bırakmamak için albüm çıkarmak istemediğini söylüyor.

Sevgiliye single çalışmanız ve Afet oldu hasretin parçanız çok beğenildi. Şu an başka çalışmalarınız var mı?
Şu anda konserlerimiz oluyor, çok coşkulu ve güzel geçiyor. Sevenler Kayahan şarkılarını dinlemeyi ben söylemeyi özlemişim. Bana yaşama sevinci ve güç veriyor. Bunun dışında Kayahan’la beraber hazırlamış olduğumuz ve büyük bir bölümü tamamlanmış albümümüzü İskender Paydaş ile bitirmek üzereyiz. Kayahan’ın istediği bazı değişiklikleri yapıyoruz.

Kayahan Bey yapılacaklar için size bir plan hazırlamış diyebilir miyiz?
Bu planı beş yıldır birlikte yaptık. Hatta tek bir albüm değil iki albüm hazırladık. Kayahan’ın En İyileri 1 albümünden önce benim albümüm çıkacaktı. Fakat o dönemde bir hastalıkla mücadeleye başladık ve ben bu yüzden albüm çıksın istemedim. Çünkü insanın sevdiğiyle vakit geçirmesi her şeyden daha değerli. Bir albüm çıkardığınızda insanlara ulaşması için yapmanız gereken yoğun bir çalışma var. Ben o çalışma sırasında Kayahan’dan ayrı ve uzak kalmak istemedim.

Pek çok duyguyu bir arada yaşıyorum. Aslında içimde bir hüzün, burukluk bir yandan da güzel anılar ile dolu beş yıllık bir emeğin ürünü olan müthiş bir çalışmanın gururu var. Bu şarkıların dinleyici ile buluştuğu anın sevincini birlikte yaşamayı çok isterdi ama elden gelen bir şey olmayınca bir takım şeyleri kabullenmek zorundasınız.

Kendi tercihinizle albümünüzü ertelemişsiniz ama Kayahan Bey’in sizin albüm yapmanızı istemediği yönünde iddialar vardı...
Kayahan Bey’in röportajlarını, beraber çıktığımız televizyon programlarını, konserlerden sonra birlikte konuşmalarımızı, kısaca bizi takip eden insanların bu şekilde düşünmesi olanaksız. Çünkü bu hazırlık çok uzun zamandır bizzat Kayahan Bey tarafından her yerde anlatılıyordu. Dolayısıyla bu tip söylemlere hiç kulak asmıyorum.

Kızımızın her mutlu anında ya da zor zamanlarda kendimi hep yarım hissedeceğim
Yaşadığınız zorlu süreçlerden sonra biraz geri planda durayım diye bir kaygınız oldu mu?
Müzikten bir hayli uzaklaşmıştım. Hiç şarkı dinleyemiyor, söylemiyordum, elime gitarı alıp çalmıyordum. İnsan acıların içinde sevdiği şeyden de uzaklaşabiliyor. Fakat müziğe bu kadar sarılmamda benim için iki döküm noktası oldu.

BİRİNCİSİ İskender aradı ve “Bize en iyi gelecek olan şey çalışmak Kayahan abi de bunu isterdi. Şarkıları sizin stüdyodan al gel çalışalım” dedi. O gün çalışmak gerçekten güç verdi, bana çok iyi geldi.

İKİNCİ dönüm noktam ise Pembe İzler Derneği için Suat Suna ve İskender ile verdiğimiz konserdi ve daha sonra da arkası geldi. İnsana sevdiği işi yapması güç veriyor. Bence bu durumun bir zamanı yok. Mesela gerekli olan zaman ne kadardır? Bir doktor, öğretmen, terzi sevdiğini kaybettiği zaman ne kadar işini yapmaz?

Uzun süre yas halinde olmanız bekleniyordu sanırım buna ne diyorsunuz?
Kayahan benim hayat arkadaşımdı, kalbimdeki yas hiç bitmez, bitmesi mümkün değil. Kızımızın her mutlu anında, güzel günlerde ya da zor zamanlarda hep kendimi yarım hissedeceğim. Yanımızda olmayışının burukluğu hep olacak. Ama bir şekilde yaşama devam etmelisiniz. Hele bir evladınız varsa bunu yapacaksınız. İnsanın mesleğine ve sevdiklerine sarılması çok önemli. Çalışmak, üretmek, yaşama, kendinize bir şeyler katmak kadar güzel bir şey var mı? Ben öyle yapıyorum ve doğru yolun bu olduğunu düşünüyorum.

Yalnız değilim kızım ve ailem var
Yalnızlık sizi ürkütüyor mu? 5 veya 10 sene sonra hayatınız nasıl olur?
5-10 yıllık planlar yapmıyorum. Çünkü 5-10 yıl sonra ne olacağımız bile belli değil. Ama hayatımı bildiğim en güzel şekilde yaşamaya çalışıyorum. Yalnızlık beni ürkütmüyor. Çünkü çok şükür yalnız değilim. Kızım, ailem, dostlarım var. O kadar güzel dostlar biriktirmişiz ki Kayahan’ı kaybettiğimden sonraki her özel günümde bunu çok hissettim.

Doğum günümü kutlamak istemedim ama o gün bütün dostlarım evimi çiçek bahçesine çevirdi. Bütün dostlarımız bizi o kadar güzel sarıp sarmaladılar ki hayattaki en önemli şey dost biriktirmek. Allah bana ömür verirse Aslı Gönül’ün mutlu günlerini görmeyi çok arzu ediyorum. Kendimi kızıma ve işime adadım.

Yasal işlemleri Kayahan yaptı
Beste Hanım’ın hakkınızda bulunduğu suçlamalara açıklık getirmek ister misiniz?
Doğru olananın mahkeme sonuçlanıncaya kadar saygı ile susup beklemek olduğunu düşünüyorum. Haricinde yapılan her şey Kayahan’ın hatırasına, saygınlığına ve Aslı Gönül’e ziyan vermekten öteye gitmiyor. İddia edilenler doğru değil. Ancak ben kişilerin yaptıklarından sorumlu olamam.

Ancak şunu söylemek isterim karşı tarafın bazı söylemleri Nilüfer Hanım’ı çok üzdü. Sanki benden bir menfaati varmış da o yüzden benim yanımdaymış gibi bir gündem yaratılmaya çalışıyor. Ne benim ondan, ne de onun benden bir menfaati yoktur.

Kayahan hayattayken 2015 yılının şubat ayında şarkılar ile ilgili iki dost kendi aralarında bir sözleşme imzaladı. Her şey o sözleşmeye göre yürüyor. Zaten bizim Nilüfer Hanım ile bağımız gönül bağıdır. Ciddi bir hastalık geçirmiş bu değerli insanın daha fazla üzülmesini istemediğim için açıklama ihtiyacı hissettim.

Karşı tarafın aslında benimle değil babasının almış olduğu kararlarla problemi var diye düşünüyorum. Kayahan Bey şarkılarının benim tarafımdan yönetilmesini istedi çünkü Kayahan Bey’in sistemini ve gerçekleşmesini istediği projeleri bilen, onun yanında her şeyi öğrenen ve uygulayan benim. Bu konuda gereken yasal işlemler de kendisi tarafından yapılmıştır.









