Gazete Vatan Logo
Magazin“Don Giovanni” operası 7-11 Aralık’ta AKM’de sahnelenecek

“Don Giovanni” operası 7-11 Aralık’ta AKM’de sahnelenecek

Müzik dehası, Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği “Don Giovanni” operası 7-11 Aralık tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek.

“Don Giovanni” operası 7-11 Aralık’ta AKM’de sahnelenecek

Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği, opera literatürünün başyapıtları denince ilk akla gelen eserlerden biri olan Don Giovanni seyircisi ile buluşmak için gün sayıyor.

Don Giovanni temsilinde insan doğasının en iyisinin ve en kötüsünün sergileniyor. Ruhsal ve dünyevi arzuların, komedi ve trajedinin Mozart’ın dehası ile birleşmesinden doğmuş olan ve kadınları baştan çıkarmakla ün yapmış, çapkın bir İspanyol asilzadesi olan Don Giovanni'nin maceraları mizah ve trajedi ile seyirciye aktarılıyor.

Operanın temsillerinde rol alacak isimler ise şöyle:

Don Giovanni rolünde Caner Akgün, Zafer Erdaş; Leporello rolünde N.Işık Belen, Burak Bilgili; Donna Anna rolünde Gülbin Günay, Özgecan Gençer; Donna Elvira rolünde Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Hande Soner Ürben; Don Ottavio rolünde Bülent Külekçi, Berk Dalkılıç; Zerlina rolünde Sevim Ateş, Aslı Ayan; Masetto rolünde Alp Köksal, Burak Kul; II Commendatore rolünde Umut Tingür sahne alacak.