Gazete Vatan Logo
MagazinCannes'a Kanal D damgası! 'Dizi ihracatında üçüncü sıradayız'

Cannes'a Kanal D damgası! 'Dizi ihracatında üçüncü sıradayız'

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve global içerik endüstrisinin buluşma noktası olan MIPCOM’a Kanal D International damga vurdu.

Cannes'a Kanal D damgası! 'Dizi ihracatında üçüncü sıradayız'

Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Türkiye’nin dizi ihracatında ABD ve İngiltere’nin ardından üçüncü sırada olduğunu belirterek “Herkese dokunan hikayelerimiz, en büyük gücümüz” dedi.

100’Ü AŞKIN ÜLKE

Dizi, film, yapım, içerik sektörünün en büyük buluşmalarından olan, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPCOM 2024, 100’ü aşkın ülkeden 11 binin üzerinde davetlinin katılımıyla son buldu. 21-24 Ekim arasında gerçekleştirilen fuarda küresel dizi pazarının en önemli aktörlerinden biri olan Kanal D International da İnci Taneleri ve Annem Ankara gibi güçlü içerikleriyle yer aldı.

Cannesa Kanal D damgası Dizi ihracatında üçüncü sıradayız

FUARIN YILDIZI

MIPCOM 2024’ü değerlendiren Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Kanal D’nin bu sene fuarın yıldızı olduğunu söyledi. Yancı, Türk dizilerinin satışının ve dünyanın farklı ülkelerinde gösterilmesinin önemine işaret ederek “Bu diziler hem ülkeye döviz getiriyor hem de diziler sayesinde Türkçe öğreniliyor. Dünyanın dört bir tarafında izleniyorlar ve hiç ummadığınız yerlerde Türkçe konuşuluyor. Türk kültürü tanınıyor. Bir nevi dizi diplomasisi yapıyoruz. Bunlar Türkiye’nin ‘soft power’ı yani yumuşak gücü” diye konuştu.

Haberin Devamı

TURİZME KATKI SAĞLIYOR

Dizi satışlarının Türkiye’nin imajına önemli katkısının olduğunun da altını çizen Yancı, şunları söyledi: “Biz, sadece dizi satmıyoruz, Türkiye’nin imajının çok daha iyi noktalara gelmesini de sağlıyoruz. İnsanlar dizilerimizde olan mekanları görmek için Türkiye’ye gelmek istiyorlar. Turizme çok ciddi bir katkısı var. Dizilerdeki kıyafetler mobilyalar, aksesuarlar talep görüyor. Dünyada gerçekten dizi diplomasisi gerçekleştiriyoruz.”

Cannesa Kanal D damgası Dizi ihracatında üçüncü sıradayız

YENİ ANLAŞMALAR İÇİN ZEMİN

Fuarın yeni anlaşmalara zemin hazırladığını, küresel medya şirketlerinin yöneticileriyle ortak yapımlar ve format anlaşmaları konusunda görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yancı, Türkiye’nin, İngilizce konuşulan ülkeler hariç, dizi ihracatında birinci sırada, dünya genelinde ise ABD ve İngiltere’nin ardından üçüncü sırada olduğunu söyledi.

BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ

Murat Yancı, dizi içeriklerinin aynı zamanda birleştirici bir güç olduğunu kaydederek “Türkçe bilmeyenler bu diziler sayesinde dilimizi öğreniyor. Çünkü kendini yakın hissediyor ve o duygular dünyanın dört bir tarafındaki insanlara geçiyor. Herkese dokunan hikayeler, en büyük gücümüz. Bizim hikayelerimiz evrensel” dedi.

Haberin Devamı

Cannesa Kanal D damgası Dizi ihracatında üçüncü sıradayız

GÜÇLÜ İÇERİKLER

Kanal D International, fuarda İnci Taneleri ve Annem Ankara’nın yanı sıra Yalan gibi son dönemde ses getiren yapımlarını küresel içerik devlerinin beğenisine sundu. Yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören Kanal D dizileri Veda Mektubu, Dönence ve Üç Kız Kardeş de MIPCOM’da yer alan yapımlar arasındaydı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA

Kanal D International, son bir yıl içinde çok sayıda Türk dizisini dünya televizyonlarıyla buluşturdu. “Zalim İstanbul” Vietnam’da, “Baht Oyunu” Portekiz ve Slovakya’da, “Poyraz Karayel” Bangladeş’te, “Siyah Beyaz Aşk” Tayland ve Bosna Hersek’te ekrana geldi. “Fatmagül” Kazakistan, “Ver Elini Aşk” Moğolistan, “Kuzey Güney” de Belçika ve Lüksemburg kanallarında yayınlandı. Kanal D International ayrıca; “Dilek Taşı”nın Meksika’ya, “Poyraz Karayel”in Afrika bölgesine “Zalim İstanbul”un Portekiz’e satışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı