Gazete Vatan Logo
MagazinAhmet Uğurlu’nun kardeşi kimdir, Ahmet Uğurlu ve Mustafa Uğurlu kardeş mi? Mustafa Uğurlu kimdir?

Ahmet Uğurlu’nun kardeşi kimdir, Ahmet Uğurlu ve Mustafa Uğurlu kardeş mi? Mustafa Uğurlu kimdir?

Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti, Uğurlu'nun vefat haberini ünlü komedyen Cem Yılmaz sosyal medya hesabından "Gençlik kahramanımızdı mekanı cennet olsun" sözleriyle duyurdu. Ahmet Uğurlu hakkında aramalar artarken Mustafa Uğurlu ile kardeş olup olmadığı da sorgulanamaya başlandı. Peki, Ahmet Uğurlu’nun kardeşi kimdir, Ahmet Uğurlu ve Mustafa uğurlu kardeş mi? Mustafa Uğurlu kimdir?

Ahmet Uğurlu’nun kardeşi kimdir, Ahmet Uğurlu ve Mustafa Uğurlu kardeş mi? Mustafa Uğurlu kimdir?

Cem Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında ünlü oyuncu Ahmet Uğurlu'nun hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu paylaşım sonrasında Ahmet Uğurlu kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? Soruları gündem oldu. 

AHMET UĞURLU KİMDİR?

Ahmet Uğurlu 1952 yılında Konya’da dünyaya gelmiştir. Sanat camiasının başarılı ve önemli isimleri arasında olan Ahmet Uğurlu Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olan başarılı oyuncu Eşref Saati, Memleket Meselesi, Başımıza Gelenler, Behzat Ç gibi pek çok yapımda rol almıştır.

AHMET UĞURLU VE MUSTAFA UĞURLU KARDEŞ Mİ?

Ahmet Uğurlu’nun vefat haberi sonrasında Mustafa Uğurlu da arama motorlarında en sık araştırılan konular arasında yerini aldı. Ahmet Uğurlu ve Mustafa Uğurlu kardeş mi? İki başarılı oyuncu kardeş. Ahmet Uğurlu, Mustafa Uğurlu’nun kardeşidir. Mustafa Uğurlu da aynı abisi gibi İçerde, Çarpışma, Şahmaran, Aldatmak gibi pek çok dizide rol almış başarılı bir oyuncu olarak tanınmaktadır.

MUSTAFA UĞURLU KİMDİR?

Haberin Devamı

Mustafa Uğurlu 1955 yılında Karaman’da beş kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Abisi tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak bilinen Ahmet Uğurlu’dur. Orta öğrenimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1978 yılında Devlet Tiyatroları’na girdi. Birçok tiyatro oyununda rol alan sanatçı 1993 yılında senaryosu Turgut Özakman’a ait olan Rıza Beyler adlı dizide ilk kez ekran karşısında izleyici ile buluştu.

Esasen daha geniş kitlelerce tanınması ise 1997 yılında yönetmenliğini Mustafa Altıoklar’ın yaptığı Ağır Roman filmindeki rolüyle oldu. Bu filmdeki Reis rolüyle 35. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı. Tiyatro kariyerinde ise 1996 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’ndaki oynanan “Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye” adlı oyunla ,Ankara Sanat Kurumu ödülüne layık görülmüştür. Aynı zamanda 1985 yılında Mustafa, 1987 yılında Tılsım, 1996 yılında Nikah Kağıdı adlı tiyatro oyunlarının  da yönetmenliğini üstlenmiştir. Kariyeri boyunca birçok film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan başarılı oyuncu sanat dünyasında önemli bir yer edinmiştir. Kendisi gibi oyuncu olan Yunus Uğurlu’nun babasıdır.

Haberin Devamı