Gazete Vatan Logo

Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir?

Edebiyatçı Gazeteci Yazar Yavuz Bülent Bâkiler’in, 86 yaşında hayatını kaybettiği iddia edildi. En son 2013 yılına kadar Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Peki, Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir? Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu?

Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir, şiirleri nelerdir?

Yavuz Bülent Bakiler’in öldüğü yönünde iddialar sosyal medyada gündem oldu. Peki, Yavuz Bülent Bakiler öldü mü, yaşıyor mu? Şair Yavuz Bülent Bakiler kimdir?

YAVUZ BÜLENT BAKİLER ÖLDÜ MÜ YAŞIYOR MU?

Sosyal medyaya Yavuz Bülent Bakiler’in öldüğü iddiaları asılsız çıktı.

Yavuz Bülent Bâkiler'in vefat ettiği haberleri gerçek dışıdır.

YAVUZ BÜLENT BAKİLER KİMDİR?

Bakiler 23 Nisan 1936 tarihinde Sivas'ta gözlerini dünyaya açtı. Türk şair ve yazar olan Bakiler, gazetecilik, yöneticilik ve avukatlık mesleklerini icra etti.

Bakiler'in biyografisine ilişkin Wikipedia'da yer alan bilgiler ise şöyle:

Aslen Azerbaycanlı olan Yavuz Bülent Bâkiler, dedeleri Azerbaycan’ın Karabağ kentinden Sivas'a göçmüş bir ailede doğdu. 24 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas, Gaziantep ve Malatya'da tamamladı. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra kısa bir süre  Yeni İstanbul gazetesinde çalıştı. TRT Ankara Radyosu Merkez Program Dairesi Başkanlığında raportör olarak çalışırken çeşitli kültür programları hazırladı ve sundu. 1969-75 yılları arasında Sivas'ta avukatlık yaptı. İl Başkanlığı görevinde bulunduğu Adalet Partisi'nden belediye başkanı ve milletvekili adayı gösterildi. 1975-1976 yılları arasında Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığında hukuk müşavirliği yaptıktan ve 1976-1979 yılları arasında Ankara Televizyonu'nda çalıştıktan sonra, 1979-1980 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi. 12 Eylül Darbesi'nin ardından müşavir kadrosuna atandı ve 1992'ye kadar bu bakanlıktaki hizmetini sürdürdü. İki yıl da Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptıktan sonra 1994 yılında emekli oldu.

Haberin Devamı

Liseden mezun olduğu 1953 yılında  Türk Sanatı dergisinde çıkan ilk şiirinin ardından şiirleri mahallî dergi ve gazetelerde yayımlandı. İsmi, Hisar dergisi şairleri arasında yer aldı. Uzun süre Tercüman ve  Türkiye gazetelerinde köşe yazıları yazdı. 24 Mart 2013 tarihinde Türkiye gazetesindeki görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

Haberin Devamı

Eserleri

Şiir kitapları

Yalnızlık, (1962)
Duvak, (1971)
Seninle, (1986)
Harman, (2003)
Bir Gün Baksam ki Gelmişsin

Gezi notları

Üsküp’ten Kosova’ya (1979)
Türkistan Türkistan (1986)

İncelemeleri

Şiirimizde Ana (1976)
Tabuları Yıkmak
Sivas'a Şiir (1973)
Âşık Veysel (1986)
Elçibey
Mehmet Akif'te Çağdaş Türkiye İdeali (1990)
Sözün Doğrusu 1-2 (2002)
Sevgi Mektupları
Gidenlerin Ardından
Arif Nihat Asya İhtişamı

Anıları

Unutamadıklarım
Gönlümdekiler ve Ötekiler
Hatırladıklarım