Rami Kütüphanesi açılışı saat kaçta, ne zaman? Rami Kışlası Kütüphanesi nerede? Adresi ve yol tarifi!
İstanbul'un tarihi ve 250 yıllık yapılarından biri olan Rami Kışlası kütüphaneye dönüştürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak Rami Kışlası Kütüphanesi Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın sayılı kütüphaneleri arasına da girecek. Peki, Rami Kütüphanesi açılışı saat kaçta, ne zaman? Rami Kütüphanesi nerede? Rami Kışlası Kütüphanesi’nin adresi ne, yol tarifi nasıldır?
Rami Kışlası, restorasyon çalışmalarının ardından Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat buluyor. İstanbul'un en büyük kütüphanesi olacak kışla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak açılış töreniyle hizmete sunulacak. Peki Rami Kütüphanesi nerede, kütüphaneye nasıl gidilir? Rami Kışlası ne zaman, kim tarafından yapıldı? İşte Rami Kışlası'nın tarihçesi, adresi ve yol tarifi…
Rami Kütüphanesi açılışı saat kaçta, ne zaman?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 13 Ocak Cuma günü hizmete açılıyor.
Rami Kışlası Kütüphanesi nerede?
İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde yer alan Rami Kışlası, Eyüp-Rami sınırları içinde bulunuyor.
Rami Kışlasının harita konumu
Rami Kışlası Kütüphanesi’nin özellikleri
Eyüpsultan'daki Rami Kışlası için restorasyon çalışmaları 2014 yılında başlarken, yapılan son dokunuşlar ile 250 yıllık kışla Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın sayılı kütüphaneleri arasına da girecek. 220 dönüm toplam alanı içerisinde 36 bin metre kapalı alan ve 51 bin metrekare peyzaj alanı bulunan kışla, Türkiye'de Sürdürülebilir Müze sertifikası alan ilk kompleks olarak bir kütüphaneye dönüştürüldü.
4.200 kişi oturma kapasitesine sahip olacak kütüphanede 0-3 yaş ve 3-6 yaş gruplarına hizmet veren bölümlerden gençlik kütüphanesine ve üniversite öğrencileri için özel bölümlerden akademisyenlere açılacak bölümlere kadar geniş alanlar yer alacak. Genel eserler bölümleri yanında din bilimleri, felsefe, psikoloji, ilahiyat, teknoloji, güzel sanatlar, eğlence, spor ve tarih gibi bölümlere kadar ihtisas kütüphaneleri yer alacak.
Kışla kütüphanesi bünyesi içerisinde Atatürk İhtisas Kütüphanesi ve Yazma Eserler Kütüphanesi de yer alacak olmakla birlikte Şifahane sayesinde de kitap restorasyonları yapılacak. Kütüphanede üniversite öğrencileri için ücretsiz test kitapları temin edilecek olmakla beraber ortaokul ve lise öğrencileri için de 7/24 açık kütüphane mantığıyla çorba ikramları, çay ve kek ikramları gibi artılar yer alacak.
UNESCO Kültür Mirası Listesinde Yer Alacak
Rami kışlası için yapılan restorasyon aslına uygun bir şekilde tamamlandığı için ilk sertifikalı kütüphane olarak Türkiye'de Rami Kışlası Kütüphanesi’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne alınması açısından da çalışmalar başlatıldı. Kütüphanenin okuma kültürüne büyük katkılar yapması hedeflenirken, Türkiye'nin en büyük Atatürk İhtisas Kütüphanesi olması anlamında da bu bölüm içeriğinde de 20 bine yakın eser yer alıyor.