49/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 49/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?49/3 trafik cezası, sürücülerin ticari araç kullanma sürelerine uymaması olarak da bilinen bir trafik cezası maddesidir. Başka bir ifadeyle ise, halk arasında ticari araç kullanma süresi cezası olarak bilinir. E-Devlet üzerinden plaka sorgulamasını gerçekleştiren kişiler araçlarına 49/3 trafik ceza kodu ile ceza yazıldığını görüyor.
Araç tescil değişikliği ne demek? 32/1 Trafik cezası kodu nedir? 32/1 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir?Araç teşkil değişikliği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Araçlar üzerinde ise mevzuata uygun yapılan her değişiklik araç tescil belgesine işleme zorunluluğu bulunuyor. Araçlar üzerinde yapılan değişiklikleri bildirmeyenlere ise ceza kesiliyor. Peki, Araç tescil değişikliği ne demek? Araçlarda yapılan değişiklikleri tescil belgesine işletmek zorunlu mu? 32/1 Trafik Cezası Kodu ne, ne kadar ceza kesiliyor? İşte detaylar…
26/2 Trafik cezası kodu nedir? 26/2 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? İşte çakar takmanın cezası!Trafikte araç kullananların mevzuata aykırı bir şekilde ışık kullanması ceza nedenidir. Çakar lamba cezası olarak da bilinen 26/2 Trafik cezası kodu pek çok sürücüye kesiliyor. Peki, çakar lamba cezası ne kadar? 26/2 Trafik cezası kodu nedir? 26/2 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Araçlara takılan ışıkların cezası var mı? İşte detaylar…
Borcu olana iyi haber! Siliniyor, tarih açıklandı 31 Ağustos...Borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar. Tek tek açıklandı. Yüzde 90'ı siliniyor. Tarih belli oldu. Yapılandırılan tutarlar peşin veya 2'şer aylık dönemlerde 36 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılması, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında yüzde 25 indirim yapılması sağlanıyor.Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni yapılandırma kanunuyla getirilen imkanlara, ödeme kolaylıklarına, başvuruların nereye ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgilerin yer aldığı "Yapılandırma Kanunu Rehberi" hazırladı. Rehberde, kanun kapsamındaki borçların neler olduğu, kesinleşmiş vergi ve vergi cezası borcu bulunan mükelleflere getirilen kolaylıklar, idari para cezaları için oluşturulan ödeme takvimi gibi imkanlar anlatılıyor. Vatandaşların söz konusu imkan ve ödeme kolaylıklarından faydalanabilmesi için 31 Ağustos'a kadar başvuruda bulunması gerekiyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) Vergi Yapılandırma Rehberi!Resmi Gazete'te yayımlarak yürülüğe Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun düzenlemesi ile vergi, vergi cezaları, harçlar, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), trafik para cezası (TPC), diğer idari para cezaları (İPC), ecrimisil, öğrenim ve katkı kredisi gibi borç yeniden yapılandırılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı mükelleflerin, düzenleme kapsamındaki borçlarını nasıl yapılandırıp ödemeleri gerektiği konusunda 'Vergi Yapılandırma Rehberi' hazırladı. Peki, Vergi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm detayları ile vergi yapılandırması hakkında merak edilenler...
İlk defa 2016'da uygulanacak2016'da ilk kez alkollü araç kullanan sürücüye 844 TL, 2. kez alkollü araç kullanana 1058 TL, 3 ve sonrası için alkollü araç kullananlara ise 1698 TL para cezası kesilecek.