İstanbul’un fethi ne zaman? İstanbul’un fethinin kaçıncı yılı? İstanbul nasıl fethedildi?
İstanbul’un fethi ne zaman? İstanbul’un fethinin kaçıncı yılı? İstanbul nasıl fethedildi? İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kutlanıyor. Tarihte çağ kapayıp çağ açan, tarihin akışını değiştiren en şanlı zaferlerden olan İstanbul’un fethi, Hazreti Peygamber'in hadisi üzerine, övgüsüne mazhar olmak adına Fatih Sultan Mehmet’in en büyük zaferidir. İstanbul’ın Fethi’nin yıldönümünde pek çok kişi fetih sürecine ilişkin detayları araştırıyor. Peki, İstanbul nasıl fethedildi? İstanbul ne zaman fethedildi? İşte İstanbul’un fethinin tarihi!
28.05.2022Gündem
Fetih şifresi
Fetih şifresiİLK kez bir batılı yazar, İstanbul’un fethinin tarihi gerçeklere uygun bir şekilde fantastik romanını yazdı
29.09.2021Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bin yıllık yürüyüşümüz bir Kızılelma seferidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bin yıllık yürüyüşümüz bir Kızılelma seferidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malazgirt, Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir. Davamız nesillere ve çağlara ışık olmaktır. Davamız hak ile batılın kıyamete kadar sürecek davasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Zaman değişir, asırlar değişir ama ruh değişmez. Kan aynı kan, karakter aynı karakterdir. Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır, Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz. Malazgirt ruhunu yaşatacak nesillere şerefle teslim edeceğiz" dedi.
26.08.2024Gündem
Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi 4 yılda 25 milyon kişi ziyaret etti
Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi 4 yılda 25 milyon kişi ziyaret ettiYerli ve yabancı turistler için çekim alanı olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, ibadete açılmasının üzerinden geçen 4 yılda yaklaşık 25 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, 'Herkesin ilgisini çeken önemli tarihi mekanlardan bir tanesi. Ayasofya Camisi sezona göre, günlük ortalama 50 bin civarında ziyaret sayısına ulaşılıyor.' dedi.
23.07.2024Gündem
CHP'de tüm oklar Kılıçdaroğlu'na döndü! İstifa çağrısı
CHP'de tüm oklar Kılıçdaroğlu'na döndü! İstifa çağrısıCHP eski milletvekili Akif Hamzaçebi, sosyal medya hesabından ‘ön bilgilendirme’ başlığıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi.
30.05.2023Gündem
MHP lideri Bahçeli'den seçim sonrası ilk açıklama: Türk milleti tarih yazmıştır
MHP lideri Bahçeli'den seçim sonrası ilk açıklama: Türk milleti tarih yazmıştırMHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bahçeli, "Türk milleti bugün tarih yazmıştır. Aziz vatandaşlarımızın katılımıyla seçimlerin 2. turu yapılmış, Sayın Cumhurbaşkanı 13. cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir. Türkiye'nin demokrasi standartlarında dünya çapında bir mukayese kazandığı belirginlik kazanmıştır." deid.
29.05.2023Gündem
29 Mayıs İstanbul'un fethi resmi tatil mi 2023? İstanbul'un Fethi Pazartesi bankalar, hastaneler, kargolar, sağlık ocakları, borsa açık mı, 29 Mayıs resmi tatil mi?
29 Mayıs İstanbul'un fethi resmi tatil mi 2023? İstanbul'un Fethi Pazartesi bankalar, hastaneler, kargolar, sağlık ocakları, borsa açık mı, 29 Mayıs resmi tatil mi?29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethi hem Türk tarihi hem de Dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bu yıl İstanbul'un fethinin 570. yılı kutlanacak. Bir çağı kapatıp yeni bir çağ başlatan İstanbul'un fethinin kutlanacağı pazartesi gününün tatil olup olmadığı özellikle İstanbullular tarafından merak ediliyor. Peki, 29 Mayıs İstanbul'un fethi resmi tatil mi? İstanbul'un Fethi Pazartesi bankalar, hastaneler, kargolar, sağlık ocakları, borsa açık mı, 29 Mayıs resmi tatil mi?
28.05.2023Gündem
Aydos Kalesi nerede, Aydos Kalesi’ne nasıl gidilir? Aydos Kalesi ne zaman fethedildi, kim, nasıl fethedildi, tarihi ne?
Aydos Kalesi nerede, Aydos Kalesi’ne nasıl gidilir? Aydos Kalesi ne zaman fethedildi, kim, nasıl fethedildi, tarihi ne?Aydos Kalesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. Kalenin yanı sıra 127 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Sultan Korusu'nun da resmi açılışı yapıldı. Peki, Aydos Kalesi nerede, Aydos Kalesi’ne nasıl gidilir? Aydos Kalesi ne zaman fethedildi, tarihi ne? Aydos Kalesini kim, nasıl fethetti?
3.02.2023Gündem
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreçTürkiye'de enerji alanında dev bir yatırım daha hizmete alındı. Türkiye'nin ilk yer altı doğalgaz tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi hizmete girdi. Tarihi adımın temelleri dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kritik konuşması ile atılmıştı.
16.12.2022Ekonomi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: 20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: 20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledikÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, “20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik; 81 il 922 ilçede 250 bin konutumuzu canla başla yenilemeye devam ediyoruz” dedi.
7.12.2022Ekonomi
AK Partili Kurtulmuş: 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz planlar budur' demelerini bekliyoruz
AK Partili Kurtulmuş: 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz planlar budur' demelerini bekliyoruzAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtuluş, Kahramanmaraş'ta partisinin genişletilmiş il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada 6'lı masanın adayının kendilerini ilgilendirmediğini ancak Türkiye'nin ekonomi, terör ve savunma sanayindeki düşüncelerinin kendilerini ilgilendirdiğini belirterek, "Onun için bir an evvel kafa karışıklıklarını sona erdirmelerini ve milletin karşısına dürüstçe çıkarak 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz formüller, planlar budur' demelerini bekliyoruz" dedi.
14.09.2022Siyaset
Fahrettin Altun: İstanbul, tüm kültürler ve dinler için bir özgürlük meşalesi olmuştur
Fahrettin Altun: İstanbul, tüm kültürler ve dinler için bir özgürlük meşalesi olmuşturCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümüne ilişkin, "İstanbul, altı asırdır tüm kültürler ve dinler için bir özgürlük, hoşgörü ve barış meşalesi olmuştur. Atalarımız, bu şehrin küresel barış davasını ilerletmedeki merkezi önemini anlamışlardı" dedi.
29.05.2022Siyaset
Bahçeli'den 'Millet Bahçesi' açıklaması: Atatürk Havalimanı'nda yıkım yok, ihya faaliyeti var
Bahçeli'den 'Millet Bahçesi' açıklaması: Atatürk Havalimanı'nda yıkım yok, ihya faaliyeti varMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katıldı. Bahçeli "Millet bahçesi kucaklaşmanın adresidir. Müflis ve iki yüzlü siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine Atatürk Havalimanı'nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur. İstanbullu kardeşlerimi ferah ve sefaya kavuşturacak ihya vardır" dedi.
29.05.2022Siyaset
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek?
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İstanbul'un fethinin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya Cami, bir geleneğin de sembolüdür. Osmanlı’da asırlar boyu sürdürülen bir gelenek, fethedilen bir şehrin en büyük mabedinden ezan okunması ve ilk Cuma namazının bu mabedde kılınmasıdır. İstanbul’un fethinden sonra ilk namaz da Ayasofya’da kılınmıştır. Peki, İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İşte detaylar…
29.05.2022Gündem
İstanbul'un fethi ile ilgili mesajlar! İstanbul'un fetihine özel resimli, anlamlı, hadisli mesajlar
İstanbul'un fethi ile ilgili mesajlar! İstanbul'un fetihine özel resimli, anlamlı, hadisli mesajlarİstanbul'un fethinin 569. yılı kutlamaları başladı. Sultan II. Mehmed'in komutanlığında 54 günlük kuşatmanın sonucunda 29 Mayıs 1453'te gerçekleşen İstanbul’un fethi Türk ve İslam tarihi açısından büyük önem taşıyor. Bu özel günü sevdikleriyle paylaşmak isteyen milyonlarca vatandaş, İstanbul’un fethini anlatan, İstanbul’u anlatan anlamlı mesajları araştırıyor. İşte İstanbul'un fethi ile ilgili mesajlar ve sözler…
29.05.2022Gündem
29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar!
29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar!Hz. Muhammed tarafından "Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!" diyerek fethi müjdelenen, İstanbul'un fethinin bugün 569. yılı kutlanıyor. Bir çağın kapanıp yeni bir çağı İstanbul'un fethi çoşkuyla kutlanıyor. 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethine en güzel mesajları derledik. İşte İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar ve sözler!
28.05.2022Gündem
29 Mayıs tatil mi, İstanbul’un Fethi resmi tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı?
29 Mayıs tatil mi, İstanbul’un Fethi resmi tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı?İstanbul'un fethinin yılı dönümü 29 Mayıs için az bir süre kaldı. Vatandaşlar 29 Mayıs tarihi yaklaştıkça, günün resmi tatil olarak geçip geçmediğini sorgulamaya başladı. Peki, 29 Mayıs tatil mi, 21 Mayıs İstanbul’un fethi resmi tatil mi, 21Mayıs okullar tatil mi? 29 Mayıs mesai alınacak mı?
21.05.2022Gündem
Bakan Kurum, Mersin'de gençlerle buluştu
Bakan Kurum, Mersin'de gençlerle buluştuÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Mersin Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Buluşmasında gençlerle bir araya geldi.
20.05.2022Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Malazgirt'ten bir kez daha söz veriyoruz' diyerek duyurdu: Asla rıza göstermeyeceğiz...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Malazgirt'ten bir kez daha söz veriyoruz' diyerek duyurdu: Asla rıza göstermeyeceğiz...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı dolayısıyla düzenlenen Malazgirt Fetih Programı'nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Anadolu'daki tarihimizin sıfır noktası Malazgirt'ten bir kez daha söz veriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz. Milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz, gençlerimizin umudunun kırılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.
26.08.2021Siyaset
İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar!
İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel mesajlar!Tarihte pek çok kez kuşatılan ancak alınamayan, Hz. Muhammed tarafından "Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!" diyerek fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul'un fethinin bugün 568. yılı kutlanıyor. Bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi başlatan İstanbul'un fethi 7'den 77'ye pek çok kişi tarafından kutlanıyor. 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethine özel en güzel mesajları derledik. İşte İstanbul'un fethi ile ilgili en güzel sözler ve mesajlar!
29.05.2021Gündem
İstanbul’un fethinin 568. yılı! 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethi nasıl gerçekleşti? İstanbul'un Fethinin önemi!
İstanbul’un fethinin 568. yılı! 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethi nasıl gerçekleşti? İstanbul'un Fethinin önemi!İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümü kutlanıyor. Hazreti Muhammed tarafından fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Peki, 29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi nasıl oldu? İstanbul'un Fethinin önemi ne? İstanbul nasıl feth edildi? İstanbul ne zaman fethedildi? Fatih Sultan Mehmet İstanbul fethettiğinde kaç yaşındaydı? İşte 29 Mayıs 1453 İstanbul'un kurtuluşu tarihi!
29.05.2021Gündem
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyor
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı ile birlikte açılışı yapılacak olan Taksim Camii'ne geldi. Taksim Camii'nde ilk ezan okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde konuştu.Erdoğan, "Hızla bir eserimiz daha yükseliyor. O da Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ediyoruz, onu da kısa zamanda inşa edeceğiz. Orası da adeta bir mabetsiz beldedir. İnşallah orayı da mabetsiz olmaktan çıkarıp, Müslümanların ibadet edebildiği yerleri hazırlayacağız." dedi.
28.05.2021Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ''İçişleri Bakanımız Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkedeki huzur ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedefe alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız'' dedi.
26.05.2021Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi bir mücadele veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi bir mücadele veriyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ekonomide dünyanın ilk 10'una girmeyi başaracağız. Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon prangası ile modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere şimdi de tarihi bir mücadele veriyoruz.' dedi.
10.11.2020Siyaset
Tarihi yapıyı bu hale getirdiler
Tarihi yapıyı bu hale getirdilerHirami Ahmed Paşa mescidi, dış duvarlarından sarkan klimaların işgali altında. Yapının içine de sonradan PVC ve fayans kaplamalar, plastik lambalar eklenmiş. Tahmini 1300 yıllık tarihi yapının bahçesine bir de kümes kurulmuş.
1.09.2020Gündem