Haluk Bayraktar: Vergi rekoru Bayraktar TB2 ve AKINCI'nın eseri
Haluk Bayraktar: Vergi rekoru Bayraktar TB2 ve AKINCI'nın eseriBaykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 2023 yılında ödedikleri yıllık gelir vergisinin Cumhuriyet tarihinin reel bazda rekor rakamı olduğunu belirterek, "Bu rekor sıfırdan geliştirdiğimiz iki teknolojik sistemin, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'nın eseridir." ifadesini kullandı.
28.08.2024Ekonomi
Bayraktar TB3'ten yeni rekor! En yüksek irtifaya ulaştı
Bayraktar TB3'ten yeni rekor! En yüksek irtifaya ulaştıBaykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 yeni rekora imza attı. Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.
25.06.2024Ekonomi
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladıBaykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı.
14.06.2024Ekonomi
Baykar Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri oldu
Baykar Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri olduGeçtiğimiz 3 yılda savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023’te ülkemizdeki tüm sektörlerde en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 firmadan biri oldu. Bu başarıyla birlikte Türkiye ihracat tarihinde ilk kez bir savunma ve havacılık firması ilk 10 ihracatçı arasında yer almış oldu.
8.06.2024Gündem
Bayraktar TB2 dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attı
Bayraktar TB2 dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attıMilli SİHA Bayraktar TB2, otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirerek dünya havacılık tarihinde bir ilke daha imza attı.
31.05.2024Gündem
Bayraktar Akıncı'dan deniz hedeflerine tam isabet
Bayraktar Akıncı'dan deniz hedeflerine tam isabetBaykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, deniz üstünde seyreden hareketli ve sabit hedeflere yönelik gerçekleştirilen atış testlerini başarıyla tamamladı. Bayraktar AKINCI, milli elektro-optik sistem ve yerli mini akıllı mühimmatları kullanarak deniz hedeflerini başarıyla imha etti.
7.05.2024Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktıBaykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3, yerli motor ile 33.000 feet irtifaya çıkarak rekor kırdı.
2.05.2024Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor  Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı.
19.04.2024Gündem
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladıBaykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezinde sürdürülecek olan test süreci başladı.
16.04.2024Ekonomi
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktırGeçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktırGeçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayızBaykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024Gündem
Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı Türkiye! Bayraktar TB2 ile ABD, İsrail, Çin, Fransa ve Birleşik Krallık'ı geride bıraktı...
Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı Türkiye! Bayraktar TB2 ile ABD, İsrail, Çin, Fransa ve Birleşik Krallık'ı geride bıraktı...Bayraktar TB2'lerin namı tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Türkiye'nin SİHA başarısı son olarak İtalyan basınında yer aldı. Türk SİHA'larına dikkat çekilen haberde ABD, İsrail, Çin, Fransa ve Birleşik Krallık'ın geride bırakıldığını vurguladı. Haberde Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'a işaret edilerek, Türkiye'nin 'kendi Elon Musk'ı sayesinde SİHA ihracatında lider' olduğuna dikkat çekildi.
6.09.2022Dünya
Türkiye SİHA pazarında lider ülke oldu! AB ülkelerinde ilgi artıyor
Türkiye SİHA pazarında lider ülke oldu! AB ülkelerinde ilgi artıyorSon yıllarda dünya ordularının TB2, Akıncı, ANKA gibi Türk SİHA'larına ilgisi artarken yapılan bir araştırma Türkiye'nin 2021 yılından bu yana silahlı insansız hava aracı sektöründe lider ülke olduğunu ortaya koydu.
16.09.2024Gündem
Türk SİHA'ları dünya lideri! Çin'i geride bırakıp 1 numara oldu
Türk SİHA'ları dünya lideri! Çin'i geride bırakıp 1 numara olduSon yıllarda dünya ordularının TB2, Akıncı, ANKA gibi Türk SİHA'larına ilgisi artarken yapılan bir araştırma Türkiye'nin 2021 yılından bu yana silahlı insansız hava aracı sektöründe lider ülke olduğunu ortaya koydu.
16.09.2024Ekonomi
Haluk Bayraktar'dan 'teşvik' iddialarına sert tepki: Yalan ve iftira durmuyor
Haluk Bayraktar'dan 'teşvik' iddialarına sert tepki: Yalan ve iftira durmuyorBaykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, haklarında çıkan 'teşvik' haberlerine sosyal medya hesabından cevap verdi. Bayrakta, 'Maalesef yalan ve iftira durmuyor. Yatıp kalkıp terör odaklarının propagandası yapan hesaplarla aynı nitelikteki iftiralar sosyal medyada köpürtülüyor.' ifadelerini kullandı.
4.08.2024Gündem
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyorDünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçısı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla ülkemize 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı. Konuyla ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
5.04.2024Ekonomi
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'rekabet' yanıtı: Desteklerken keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'rekabet' yanıtı: Desteklerken keşke hakikati çarpıtmasaymışsınızBAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rekabet sözlerine yanıt verdi. Haluk Bayraktar, " Hâlihazırda Türkiye’de İHA üretimi yapan biri vakıf şirketi, 7 firma var. Hangi tekelden bahsediyorsunuz? Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu. Desteklerken (!) keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız" ifadelerini kullandı.
25.05.2023Gündem
Selçuk Bayraktar'tan Kılıçdaroğlu'nun vaadine tepki: Mandacı anlayışa karşıyız
Selçuk Bayraktar'tan Kılıçdaroğlu'nun vaadine tepki: Mandacı anlayışa karşıyızBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında açıklama yaptı. CHP lideri ve Millet İttfakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren Bayraktar, "Mandacı anlayışa karşıyız. Kendi insanımıza güvenelim o nedenle TEKNONEST'i yapıyoruz. Biz tam bağımsız Türkiye diyoruz. Dışarıya bel bağlamak bize milli teknoloji seferberliği anlayışımıza ters geliyor." dedi.
1.05.2023Ekonomi
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar: TEKNOFEST'i tebrik edeceğine 'ABD'li şirkete veririm' diyor
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar: TEKNOFEST'i tebrik edeceğine 'ABD'li şirkete veririm' diyorBaykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, canlı yayında yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı sözlerine tepki gösteren Bayraktar, "TEKNOFEST'in ilk gününde 'Tebrik ederim' demek yerine 'Biz Atatürk Havalimanı'nı ABD'li bir şirkete tahsis edeceğiz' ne demek. Cumhurbaşkanımız çıksa 'Bir Türk şirketine tahsis ettim' dese, ne derler? Burayı peşkeş çekiyor derler. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması normal mi?" ifadelerini kullandı.
28.04.2023Gündem
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacakAK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, düzenlenen 2021 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 2022’nin Kayseri’de daha fazla hizmetin sunulacağı bir yıl olacağını söyleyerek, ““Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak” dedi.
2.01.2022Siyaset
Suudi bakandan Aramco saldırısı açıklaması
Suudi bakandan Aramco saldırısı açıklamasıSuudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, Aramco tesislerine yapılan saldırıda kullanılan füzelerin İran yapımı olduğuna ikna olduklarını ve bütün bölge için yıkıcı olacak bir savaşı istemeseler de sürekli saldırıya maruz kalamayacaklarını söyledi.
22.10.2019Dünya
'Savaş' çanları çalıyor! Suudi Arabistan'tan İran'a tehdit
'Savaş' çanları çalıyor! Suudi Arabistan'tan İran'a tehditSuudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, ülkesinin milli petrol şirketi Saudi Aramco'yu hedef alan saldırılara karşılık vermede askeri seçeneği uzak görmediğini belirtti.
25.09.2019Dünya
Krizde yeni gelişme! ABD'den flaş hamle, asker gönderiyor...
Krizde yeni gelişme! ABD'den flaş hamle, asker gönderiyor...ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) talebi üzerine Körfez'e hava savunma konusunda destek sağlamak üzere askeri kuvvet sevk edeceklerini açıkladı.
21.09.2019Dünya
İran ABD'ye resti çekti!
İran ABD'ye resti çekti!Cumhurbaşkanı Ruhani, birkaç saat içinde vize sorununun çözülmemesi halinde Birleşmiş Milletler zirvesine katılmayabileceğini söyledi.
18.09.2019Dünya